Λοβερδος: "η τροικα ψαλιδιζει το ποσοστο κερδους των φαρμακειων"

Ψαλιδισμένο κατά 3% θα είναι το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο να δηλώνει ότι το μέτρο αυτό αποτελεί υποχρέωση της κυβέρνησης προς την τρόικα. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου των...
υπουργείων Υγείας και Εργασίας, ο κ. Λοβέρδος διευκρίνισε ότι το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών θα μειωθεί κατά 1,5% από το ψαλίδισμα της τιμής του φαρμάκου.

Επιπλέον άλλο 1,5% θα μειωθεί από την κλιμακωτή μείωση των κερδών
που επιβάλλεται στα φαρμακεία των οποίων ο τζίρος είναι πάνω από 40.000 ευρώ το μήνα.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης τόνισε ότι όλοι οι γιατροί θα μπορούν να συνταγογραφούν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ, του νέου δηλαδή ταμείου, αρκεί να έχουν ενταχθεί στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Όποιος όμως εντοπιστεί να γράφει περισσότερα φάρμακα από αυτά που χρειάζεται ο ασθενής, θα έχει κυρώσεις, δηλαδή θα αναστέλλεται η δυνατότητα συνταγογράφησής τους.

Έντονη η αντίδραση των φαρμακοποιών

«Την ώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστάνε 400 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που τα φαρμακεία κλείνουν από την πιστωτική ασφυξία των πολυεθνικών και των τραπεζών, ο υπουργός κ.Λοβέρδος επελεξε να μειώσει ακόμη περισσότερο το πενιχρό εισόδημα των φαρμακοποιών» τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ.Αμπατζόγλου.

Και προσθέτει: «Τον καθιστούμε υπεύθο για το χάος που θα επικρατήσει από το νέο έτος στον χώρο της φαρμακευτικής περίθαλψης».
Keywords
Τυχαία Θέματα