Λαγκάρντ: διαφωνώ με τον σόιμπλε ότι η ελλάδα δεν χρειάζεται ελάφρυνση χρέους

21:41 3/4/2017 - Πηγή: Fimotro

Τη διαφωνία της με τις απόψεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, Β. Σόιμπλε για το αν η Ελλάδα χρειάζεται ή όχι αναδιάρθρωση χρέους, εξέφρασε δημοσίως μιλώντας σε εκδήλωση, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κ. Λαγκάρντ.
«Δεν ταυτίζομαι με την άποψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

για το χρέος», υπογράμμισε η κ. Λαγκάρντ, σε μία ακόμη απόδειξη της διάστασης απόψεων Βερολίνου και ΔΝΤ για το θέμα του ελληνικού χρέους.
Μιλώντας σε εκδήλωση του think tank American Enterprise Institute για την παγκόσμια παραγωγικότητα στην Ουάσινγκτον, η «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ χαμογέλασε με νόημα όταν ρωτήθηκε σχετικά…
«Πότε θα τελειώσει η ελληνική αξιολόγηση, θα είναι το ΔΝΤ στο πρόγραμμα;», την ρώτησε ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας «mignatiou.com».
«Φυσικά η Ελλάδα έχει βελτιώσει την παραγωγικότητά της τα τελευταία χρόνια. Δεν εναρμονίζομαι με τον υπουργό Σόιμπλε, ο οποίος λέει ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη παραγωγικότητα και όχι ελάφρυση χρέους», απάντησε η κ. Λαγκάρντ.
Επανέλαβε μάλιστα τη θέση του ΔΝΤ, ξεκαθαρίζοντας πως για να μετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα χρειάζονται δύο πυλώνες: Ητοι μεταρρυθμίσεις αλλά και ελάφρυνση χρέους συμβατή με τις ανάγκες της χώρας.
«Το ΔΝΤ θα συμμετείχε στο πρόγραμμα, εάν μπορούσε να προχωρήσει πατώντας «σε δύο πόδια» είπε η Λαγκάρντ. Αυτά είναι, οι μεταρρυθμίσεις, που μπορούν να εξασφαλίσουν εκείνες τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης του προϋπολογισμού, στην οποίες μπορούμε εξ ολοκλήρου να συμμετάσχουμε. Δεύτερον είναι η ανάλυση της σταθερότητας του χρέους (της Ελλάδας-σ.σ) η οποία θα είναι συμβατή με την εξυγίανση της χώρας».
«Υπό αυτές τις δύο προϋποθέσεις θα μπορούσαμε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα» δήλωσε η Λαγκάρντ, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

Keywords
Τυχαία Θέματα