Κρήτη: ήρθε σε επαφή με το νερό της πισίνας και πέθανε!

16:31 21/7/2017 - Πηγή: Fimotro

Τραγική κατάληξη είχαν οι διακοπές για έναν 71χρονο Ισραηλινό τουρίστα, που έχασε χθες τη ζωή του, ενώ έκανε το μπάνιο του σε πισίνα ξενοδοχείου στο Μύρτο Ιεράπετρας. Τα αίτια του θανάτου του ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών δεν οφείλονται σε πνιγμό, αλλά είναι παθολογικά.

Ο άτυχος 71χρονος τουρίστας, ο οποίος είχε κατέβει με τη σύζυγό του, να κάνει το μπάνιο του στην πισίνα του ξενοδοχείου του, έχασε τις αισθήσεις του, σύμφωνα με πληροφορίες, τη στιγμή που ήρθε σε επαφή με το νερό, πέφτοντας με τα πόδια στην πισίνα. Η σύζυγός του πανικοβλήθηκε. Φώναξε βοήθεια και άμεσα

έσπευσαν, ο ξενοδόχος και το προσωπικό του ξενοδοχείου, που κινητοποιήθηκαν για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο άνδρα. Στο σημείο κλήθηκαν ο αρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Ιεράπετρας Νίκος Νεστοράκης, ο οποίος εργάζεται στην περιοχή, καθώς και ο φαρμακοποιός του χωριού Παύλος Πάγκαλος, οι οποίοι προσπάθησαν με μαλάξεις και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση να επαναφέρουν τον 71χρονο άνδρα.

Κλήθηκε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο έφτασε σε ελάχιστο χρόνο στο Μύρτο. Οι διασώστες έκαναν στον άτυχο άντρα καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), χωρίς να καταφέρουν να «βάλουν μπροστά» την καρδιά του, καθώς ο άνθρωπος παραλήφθηκε χωρίς σφυγμό. Ο 71χρονος μεταφέρθηκε στις 2 παρά δέκα στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, εκεί συνεχίστηκαν οι προσπάθεις από τους εφημερεύοντες γιατρούς να επαναφέρουν στη ζωή τον 71χρονο, όμως δεν απέφεραν αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την «εικόνα» που είχαν οι εφημερεύοντες γιατροί στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, και σύμφωνα με το ιατρικό ιστορικό του 71χρονου άνδρα, η πρώτη εκτίμηση των γιατρών είναι ότι, έχασε τη ζωή του από παθολογικά αίτια. Σύμφωνα με τους ίδιους, πιθανολογείται ρήξη ανευρύσματος ή καρδιακή ανακοπή μόλις ήρθε σε επαφή με το νερό. Ωστόσο επειδή πέφτοντας αναίσθητος στην πισίνα πέρασε νερό στους πνεύμονες, εκτιμήθηκε αρχικά, ότι ήταν πνιγμός. Ωστόσο σύμφωνα και με το ιστορικό που πήραν οι γιατροί, φαίνεται ότι τα αίτια του θανάτου του ήταν παθολογικά.

Σαφείς απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτηματικά, θα δώσει η ιατροδικαστική έκθεση, καθώς η σορός του 71χρονου Ισραηλινού, μεταφέρθηκε αργά το απόγευμα στο ΠΑΓΝΗ για νεκροψία – νεκροτομή. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο 71χρονος άνδρας έκανε τις διακοπές του στο Μύρτος Ιεράπετρας, με την πολυμελή οικογένειά του.

Πήγή: neakriti.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρήτη,kriti