Κρισιμη εβδομαδα εξελιξεων απο αυριο...

22:44 22/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Οι κρίσιμες συνομιλίες με τους εκπροσώπους της τρόικας, οι γερμανικές εκλογές, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ...
από μέλος της Χρυσής Αυγής και τα νέα δημοκοσκοπικά ευρήματα, συνθέτουν ένα δύσκολο όσο και απρόβλεπτο σκηνικό, εντός του οποίου ο πολιτικός κόσμος της χώρας αναζητεί λύσεις διεξόδου από την κρίση.
Ξεκινά ο έλεγχος της ελληνικής οικονομίας
Σήμερα
ανοίγει ο φθινοπωρινός γύρος επαφών του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας κ.κ. Π. Τομσεν, Μ. Μόρς και Κ. Μαζούχ. Σε αυτόν τον κύκλο των συζητήσεων ο οποίος θα κρατήσει μέχρι τις 7 Οκτωβρίου θα κλειδώσουν τα ζητήματα των προαπαιτούμενων δράσεων, της εκτέλεσης του προϋπολογισμού 2013, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων.
Τα δύσκολα έπονται και αφορούν το περίφημο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2014-2017 και τον προϋπολογισμό 2014 , δηλαδή την κάλυψη του δημοσιονομικού κενό της περιόδου 2015-2016. Στην παρούσα φάση η κυβέρνηση δηλώσει συγκρατημένα αισιόδοξη για το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ. Η τρόικα από την πλευρά της επιμένει στο θέμα της χρηματοδότησης των αμυντικών βιομηχανιών από κρατικές επιχορηγήσεις, ζητώντας τα εν λόγο ποσά να ανακτηθούν από το Δημόσιο.
Εντός αυτού του κλίματος το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα έκανε τον γύρο του κόσμου φτάνοντας και στα ευαίσθητα, περί ναζισμού, αυτιά της γερμανικής ηγεσίας. «Η τελευταία, απαλλαγμένη και από το άγχος των σημερινών εκλογών, με τη νέα της σύνθεση της, επιβάλλεται να ασχοληθεί επισταμένως με το ελληνικό πρόβλημα χρέους», λέει κυβερνητικό στέλεχος.
Πτώση της Χρυσής Αυγής δείχνει νέα δημοσκόπηση
Στην ημεδαπή η νέα δημοσκόπηση της Metron – Analysis για την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» που είδε το φως της δημοσιότητας στη σκιά της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Γ. Ρουπακιά δείχνει πτώση της Χρυσής Αυγής και οριακή διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, με προβάδισμα του δεύτερου.
Στο Προεδρικό Μέγαρο της Δευτέρα Αλ. Τσίπρας και Φ. Κουβέλης
Αύριο ο Α. Τσίπρας και ο Φ. Κουβέλης θα περάσουν το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου προκειμένου να ζητήσουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών με θέμα την αντιμετώπιση της δράσης της Χρυσής Αυγής. Σύγκληση για την οποία, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας, ουδείς έχει εκφράσει αντιρρήσεις.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα