Κρινεται το μελλον της νεριτ

11:46 7/8/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος ΚούτρικαςΔημοσιογράφος ΕΣΗΕΑΑγαπητό Fimotro,Αυτές τις ημέρες ακόμα και την ώρα αυτή που γράφονται αυτές οι γραμμές προωθούνται... αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης της ΝΕΡΙΤκαθώς και στον τρόπο λειτουργίας του... "εποπτικού συμβουλίου" το οποίο βαίνει προς αντικατάσταση του τις 21 Αυγούστου...Είναι αλήθεια ότι ο κ. Φορτσάκης έχει διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι δεν επιθυμεί την ανανέωση της θητείας του με αποτέλεσμα να περάσουν από την βουλή διάφορες ρυθμίσεις ως προς τον μελλοντικό τρόπο λειτουργίας του συμβουλίου.
Όμως
μεγάλο θέμα που παραμένει για την διοίκηση της ΝΕΡΙΤ είναι το τι θα κάνει από πλευράς προγράμματος τον Σεπτέμβριο αφού ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει ούτε καν τις προσλήψεις! Ανοικτό επίσης παραμένει το τι θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου με το championsleague καθώς θα πρέπει να ανανεωθούν-συμφωνηθούν από την ηγεσία της ΝΕΡΙΤ εκ νέου τα δικαιώματα μετάδοσής του στις 15 Μαΐουτου 2015.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το champions league κόστισε στην παλιά ΕΡΤ με την συμφωνία του κ. Λ.Ταγματάρχη.... 10.8 εκατ.ευρώ ενώ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας έχουν γίνει συζητήσεις για φέτος να κινηθούν οι διαπραγματεύσεις στα.... 3.5 εκατ ευρώ ποσόαρκετά μικρότερο που μπορεί να βάλλει σε κίνδυνο την όλη συμφωνία αφού αρκετά εύκολα το όλο εγχείρημα να περάσει στα χέρια του ανταγωνισμού...
Πάντως η οργάνωση του εμπορικού τμήματος της ΝΕΡΙΤ κρίνεται επιβεβλημένη αφού η εταιρεία ξόδεψε για το Μουντιάλ... 12.940 εκατ.ευρώ χωρίς να καταφέρει να τα πάρει πίσω αφού εισέπραξε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας μόλις.... 9 εκατ ευρώ από διαφήμιση γράφοντας έτσι αρνητικό πρόσημο στα έσοδα από όλο το εγχείρημα.
Σημαντική για την ΝΕΡΙΤ είναι και η παραγωγή των 24 κεφαλαίων "Βίοι του Πλουτάρχου" που είναι μία συνεργασία των δύο κρατώνΕλλάδος - Ιταλίας (που έχει ενδιαφερθεί ακόμα και ο Ιταλός πρωθυπουργός) με στόχο να προβάλλει την Ελλάδα και τον πολιτισμό της διεθνώς. Όπως υποστηρίζουν σχετικά στελέχη της διοίκησης θα επιχειρηθεί για πρώτη φορά μία παραγωγή τύπου "Σουλεϊμάν" με τονΠλούταρχο όπου θα αποδοθεί η Ελληνική πλευρά.
Στελέχη του Μαξίμου σχολιάζοντας την οργάνωση της ΝΕΡΙΤ υποστηρίζουν ότι η διοίκηση Μακρυδημήτρη βοηθά αποτελεσματικά στο να ξεπεραστούν τα λειτουργικά-νομικά προβλήματα της ΝΕΡΙΤ επιδιώκοντας να προχωρήσει εν τάχει η εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας ενώ τονίζουν ότι η μέση τηλεθέαση της παλαιάς ΕΡΤ δεν ήταν μεγαλύτερη από αυτή που έχει σήμερα η ΝΕΡΙΤ χωρίς όμως όπως να υποστηρίζουν ότι το παραγόμενο έργο δεν συναντά σημαντικά προβλήματα...
Ανοικτό ζήτημα παραμένουν οι αλλαγές που θα επιχειρηθούν σε πρόσωπα στο εποπτικό συμβούλιο αλλά και στην ΝΕΡΙΤ αλλά και το τι θα γίνει με τους τριμηνήτες εργαζομένους της εταιρείας η οποία επιδιώκει να κλείσει ο κύκλος των προσλήψεων.
Πολλοί κάνουν λόγο ότι η λειτουργία της νέας εταιρείας έχει... καθυστερήσει σημαντικά μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από τοεποπτικό συμβούλιο τελευταία με μέλη του εποπτικού που είδαν την πόρτα της εξόδου και απέπεμψαν και τον προηγούμενο πρόεδρο κ.Προκοπάκη.
Το σίγουρο είναι ότι από το παραγόμενο έργο αυτή τη φορά κρίνεται εάν η ΝΕΡΙΤ θα γίνει μέλος της EBU ή αν θα παραμείνει εκτός με ότι αρνητικό σημαίνει αυτό για μία Ευρωπαϊκή τηλεόραση που για κάποιους δεν μπορεί με αυτή την σύνθεση της να ενταχθεί ξανά...στιςΕυρωπαϊκές κρατικές τηλεοράσεις!
Σίγουρα κρίνεται το μέλλον της ΝΕΡΙΤ....

Ίδωμεν!
Keywords
Τυχαία Θέματα