''koyρεμα χρεους μονο με αλλη κυβερνηση''...

17:51 22/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Για να γίνει κούρεμα του χρέους, θα πρέπει να υπάρξει άλλη κυβέρνηση. Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός...
«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να θέλει αυτό το πρόγραμμα της λιτότητας, της ιδιωτικοποίησης των πάντων. Επομένως προεξοφλεί γιατί δεν θέλει να δώσει οποιαδήποτε μάχη» τόνισε σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ. Μηλιός,
τονίζοντας ότι μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έγιναν σχεδόν 180 αναδιαρθρώσεις χρέους.

«Δεν είναι κάτι το εξαιρετικό ή κάτι το εντελώς σπάνιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Μηλιός, προσθέτοντας ότι «για να μπορεί να δανείζεται και ο μικρός και ο μεσαίος επιχειρηματίας από τις διεθνείς αγορές με χαμηλό επιτόκιο, πρέπει και το δημόσιο να είναι αξιόχρεο. Μία λύση επιμήκυνσης δεν παρέχει καμία εγγύηση».

«Αν συνεχίσουν αυτές οι πολιτικές θα χρειαστούμε και άλλο δανεισμό θα παραταθεί για πολλά ακόμα χρόνια αυτό το καθεστώς ομηρίας του λαού», τόνισε ο κ.Μηλιός, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεση του με τις απόψεις Λαφαζάνη για τη δραχμή.

«Έχει συζητηθεί πολύ αυτή η άποψη, έχει ηττηθεί, άρα δεν μπαίνει πάνω στο τραπέζι» είπε ο κ. Μηλιός, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρεί ως λύση η μια χώρα μετά την άλλη να κλείνεται σε ένα εθνικό νόμισμα. «Χρειάζεται μια άλλη πολιτική για όλους τους Ευρωπαίους εργαζόμενους», τόνισε ο κ. Μηλιός.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα