Κουρουμπλης : συγχρονο νταχαου η ειδομενη

11:45 18/3/2016 - Πηγή: Fimotro
«Ένα σύγχρονο Νταχάου» αποκάλεσε σήμερα το πρωί την Ειδομένη ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, παραλληλίζοντας την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, με 15.000 πρόσφυγες...
χωρίς προστασία από τις καιρικές συνθήκες, με το ναζιστικό κολαστήριο. «Δεν διστάζω να πω ότι εδώ είναι ένα σύγχρονο Νταχάου, αποτέλεσμα της λογικής των κλειστών συνόρων... Εμείς πιστέψαμε στην Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών

Δήλωσε
ακόμη ότι η Ειδομένη έχει μεταβληθεί σε ένα άτυπο προσφυγικό κέντρο, γιατί οι μετανάστες και οι πρόσφυγες πιστεύουν ότι κάποια στιγμή θα ανοίξουν τα σύνορα.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι θα ενισχυθεί η υγειονομική κάλυψη και οι εμβολιασμοί των προσφύγων, όσο και η ασφάλεια, ενώ εξήρε το ρόλο της αστυνομίας για την αστυνόμευση της Ειδομένης.

«Το κράτος καταβάλει κάθε προσπάθεια, σε συνεργασία με τις ΜΚΟ, αλλά και τους απλούς πολίτες που καταθέτουν την ψυχή τους τα αποθέματα της ανθρωπιάς τους για να βοηθήσουν όπως μπορούν με το δικό τους τρόπο» πρόσθεσε ο υπουργός.

«Η Ευρώπη δυσκολεύεται να αφομοιώσει 1,5 εκατ. ανθρώπους που δεν ήταν επιλογή τους να φύγουν από τις χώρες τους, τους ανάγκασαν οι πόλεμοι που προκάλεσε και η Ευρώπη» πρόσθεσε.
Επίσης, διέψευσε ότι υπάρχει βιασμός επτάχρονης από ενήλικο, παρά μόνο απόπειρα, κάνοντας λόγο για μεμονωμένο περιστατικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα