Κινηματογραφικη αποδραση στη νεα υορκη απο φυλακες υψιστης ασφαλειας...

17:01 8/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Δύο επικίνδυνοι κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν από φυλακή υψίστης ασφαλείας στην πολιτεία...
της Νέας Υόρκης και μάλιστα με ιδιαίτερα «κινηματογραφικό» τρόπο, ανοίγοντας τρύπες στους τοίχους των κελιών τους που ήταν φτιαγμένοι από χάλυβα!

«Ήταν μία άριστα σχεδιασμένη απόδραση», δήλωσε το Σάββατο ο Κυβερνήτης Andrew Cuomo που έσπευσε να ενημερωθεί από την τοπική αστυνομία για τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να εντοπιστούν οι δύο άντρες, τους οποίους χαρακτήρισε «επικίνδυνους εγκληματίες».

Ο 34χρονος David
Sweat είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία ενός βοηθού σερίφη, ενώ ο 48χρονος Richard Matt εξέτιε ποινή κάθειρξης 25 ετών επειδή απήγαγε έναν άνδρα και τον ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου.

Η απόδραση των δύο ανδρών έγινε αντιληπτή το Σάββατο, όταν τα δύο διπλανά κελιά τους βρέθηκαν κενά κατά την πρωινή καταμέτρηση των κρατουμένων στη φυλακή Clinton Correctional Facility.Έκτοτε η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Όπως ανέφερε ο Επίτροπος των Κρατικών Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων στην Wall Street Journal, o Sweat και ο Matt χρησιμοποίησαν ηλεκτρικά εργαλεία για να ανοίξουν τρύπες στους τοίχους από χάλυβα στα κελιά τους και να δημιουργήσουν ένα μονοπάτι μέσα από τις σήραγγες του υπογείου, το οποίο τους οδήγησε τελικά σε ένα φρεάτιο, σε έναν δρόμο δίπλα στη φυλακή. Όπως επισήμανε, το γεγονός ότι οι άνδρες κατάφεραν να αποδράσουν παρά τον θόρυβο που έκαναν τα εργαλεία δείχνει ότι πρέπει να είχαν συνεργούς μέσα στη φυλακή.

Οι δύο άνδρες άφησαν μάλιστα ένα post-it στο φρεάτιο που χρησιμοποίησαν για να αποδράσουν, στο οποίο είχαν σχεδιάσει ένα χαμογελαστό πρόσωπο και εύχονταν στους αστυνομικούς «καλημέρα».
Keywords
Τυχαία Θέματα