Κατω απο 3% το προβαδισμα της κλιντον εναντι του τραμπ

13:01 6/8/2016 - Πηγή: Fimotro
Το προβάδισμα της υποψήφιας των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον από τον αντίπαλο της, υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ, μειώθηκε σε λιγότερο από το...
3% –από περίπου 8% που είχε καταγραφεί την Δευτέρα– σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.
Το 42% των
των Αμερικανών, που δήλωσαν ότι είναι πιθανό να πάνε να ψηφίσουν, τάχθηκαν υπέρ της Κλίντον, ενώ το 39% υπέρ του Τραμπ, σύμφωνα με την σφυγμομέτρηση που διενεργήθηκε στο χρονικό διάστημα από 31 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.154 πιθανών ψηφοφόρων. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±3%.
Ανάμεσα στους εγγρεγραμμένους ψηφοφόρους, κατά το ίδιο διάστημα που διεξήχθη η έρευνα, η Κλίντον διατηρεί ένα προβάδισμα πέντε ποσοστιαίων μονάδων, ποσοστό πάντως μειωμένο από τις οχτώ ποσοστιαίες μονάδες που είχε την Δευτέρα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε χθες.
Οι λόγοι πίσω από αυτή την μείωση στην διαφορά των ποσοστών των δύο υποφηφίων στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο δεν είναι σαφής.
Ο μέσος όρος των πρόσφατων μετρήσεων που υπολόγισε ο ιστότοπος Real Clear Politics έδειξε την Παρασκευή την Κλίντον να προηγείται του Τραμπ με 6,8%, ποσοστό μεγαλύτερο από το 3,9% που είχε καταγραφεί την 1η Αυγούστου.
Keywords
Τυχαία Θέματα