Κανουν επιθεση στην κωνσταντοπουλου

15:32 14/1/2013 - Πηγή: Fimotro
Δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης [Κωνσταντίνος Λάβδας και Δημήτριος Κοτρόγιαννος] που είναι κατηγορούμενοι στην δίκη, η οποία διεξάγεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου, επί...
τρίμηνο, και συνεχίζεται ακόμα για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, βάλουν κατά της Βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου που εκπροσωποί ως δικηγόρος τους αντίδικους. «Αιτία της Δήλωσής μας –αναφέρουν- είναι η ανακοίνωση «της οικογένειας του Στέλιου Αλεξανδρόπουλου»
προς τα Μ.Μ.Ε., που αναφέρεται στις συνθήκες διεξαγωγής αυτής της δίκης. Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε δημόσιο διάλογο με πρόσωπα τα οποία δεν είναι διάδικοι στην συγκεκριμένη υπόθεση και κατά συνέπεια δεν έχουν σχέση με αυτή! Θέλουμε, όμως, για πολλοστή φορά, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δημόσια, να διευκρινήσουμε τα εξής: 1. Η δίκη αυτή δεν αφορά «την υπόθεση» του αείμνηστου Στέλιου Αλεξανδρόπουλου, γι’ αυτό εξάλλου και δεν παρίσταται ως πολιτική αγωγή η οικογένειά του, υπό οποιαδήποτε μορφή. Η σχετική προσπάθεια, εξάλλου, που έγινε για λογαριασμό της κόρης του από την δικηγόρο Ζωή Κωνσταντοπούλου απορρίφθηκε εξαρχής από το Δικαστήριο ως μη νόμιμη. 2. Η δήλωση της «οικογένειας του Στέλιου Αλεξανδρόπουλου» υπογράφεται μόνο από την κόρη του, Αλεξάνδρα, η οποία και στην συγκεκριμένη δίκη κατέθεσε ως απλή μάρτυρας. Η δε συνυπογράφουσα Βασιλική Τσακανίκα, η οποία διαζεύχθηκε τον μακαρίτη Στέλιο Αλεξανδρόπουλο, όταν αυτός ήταν εν ζωή, σύμφωνα με τον Αστικό μας Κώδικα, δεν αποτελεί μέλος της οικογενείας του. 3. Η μοναδική δικαστική εκκρεμότητα, που αφορά πράγματι την οικογένεια του αείμνηστου Στέλιου Αλεξανδρόπουλου, είναι η αγωγή τους, ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Χανίων, με την οποία ζητούν από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, συνολικά, το ποσόν των τριών εκατομμυρίων εννιακοσίων χιλιάδων (3.900.000) Ευρώ, ως αποζημίωση για «τον αιφνίδιο και άδικο θάνατό του». 4. Όσον αφορά την ουσία της δημοσιευθείσας Δήλωσης, η οποία και αντιστρέφει πλήρως την πραγματικότητα, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι μας ζήτησαν αρμοδίως, από τον κο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να προβεί σε δικαστική διερεύνηση των καταγγελιών που έγιναν. Σ’ αυτήν, όμως, πρέπει απαραιτήτως να συμπεριληφθούν και να ληφθούν υπ’ όψιν και τα πρακτικά της διεξαγόμενης στο Ρέθυμνο δίκης, εάν και όποτε επιτρέψει η πολιτική αγωγή να ολοκληρωθεί αυτή. Από εδώ και πέρα, ο καθένας πλέον αναλαμβάνει τις ευθύνες του για όσα λέει και πράττει».
Keywords
Αναζητήσεις
βασω τσακανικα ζωη κωνσταντοπουλου, βασω τσακανικα
Τυχαία Θέματα