Ηπα: φορτηγό παρέσυρε ποδηλάτες – oκτώ νεκροί

00:04 1/11/2017 - Πηγή: Fimotro

Φορτηγό διέσχισε ποδηλατόδρομο στο Μανχάταν των ΗΠΑ τραυματίζοντας πάνω από 15 ανθρώπους και σκοτώνοντας οκτώ μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης.

Στη συνέχεια το όχημα συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο, ο ύποπτος βγήκε από αυτό κρατώντας ένα ψεύτικο όπλο και δέχτηκε πυροβολισμό από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το σημείο ήταν κατάμεστο λόγω της γιορτής του halloween, ενώ είναι πολύ κοντά στο μνημείο για την 11η Σεπτεμβρίου.

Η

αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέφερε στο Twitter ότι ο δράστης είναι τραυματισμένος και έχει τεθεί υπό κράτηση. Ο αρχηγός της αστυνομίας διευκρίνισε ότι οι αρχές δεν θα αποκαλύψουν προς το παρόν την ταυτότητα του δράστη.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή. Οι αρχές ερευνούν το περιστατικό ως τρομοκρατικό, ενώ αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν το φορτηγάκι για τυχόν εκρηκτικά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την επίθεση, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Το συμβάν σημειώθηκε κοντά στον αυτοκινητόδρομο Γουέστ Σάιντ, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Άχμεντ Νάσερ.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να υποδηλώνουν ότι υπάρχει μια ευρύτερη συνωμοσία ή ένα ευρύτερο σχέδιο επίθεσης από άλλους δράστες. Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο έκανε λόγο για μια θρασύδειλη τρομοκρατική επίθεση.

Το επεισόδιο έληξε περίπου μία ώρα αργότερα και «δεν υπάρχει ενεργή απειλή», σύμφωνα με ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στο Twitter από έναν εκπρόσωπο του δήμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα