Η τροϊκα θα κατσει στην ελλαδα οσο χρειαστει, λεει η κομισιον

10:28 21/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Η τρόικα θα μείνει στην Ελλάδα «για όσο χρειαστεί» ανέφερε η Κομισιόν, εν όψει της επιστροφής των ελεγκτών την επόμενη Τρίτη, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως θα βρεθούν «τεχνικές λύσεις» για το ομολόγο που λήγει στις 20 Αυγούστου. Στόχος...
της αποστολής της τρόικας στην Ελλάδα είναι να εξετάσει τη συμμόρφωση σε σχέση με το δεύτερο πρόγραμμα, δήλωσε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες
ο εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας Όλι Ρεν, Σάιμον Ο’ Κόνορ, και σημείωσε ότι η αποστολή της τρόικας αρχίζει στις 24 Ιουλίου, «θα συνεχιστεί τον Αύγουστο και θα παραμείνει όσο χρειαστεί».

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε πως στο επίκεντρο των συζητήσεων με τις ελληνικές αρχές θα βρεθούν οι διάφορες πολιτικές που αφορούν στη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ, όπως τόνισε, παραμένει άγνωστο το πότε θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

«Τα συμπεράσματα θα εξαχθούν όταν αυτό καταστεί δυνατόν», είπε ο Σάιμον Ο’ Κόνορ, ο οποίος επέμεινε ότι αυτό που προέχει είναι η ουσία του έργου της τρόικας και όχι η χρονική διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά το ομόλογο που λήγει στις 20 Αυγούστου, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν επανέλαβε τη δήλωση του επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά το Eurogroup της 9ης Ιουλίου, σύμφωνα με την οποία στη διάρκεια του Αυγούστου θα βρεθούν «τεχνικές λύσεις» προκειμένου η Ελλάδα να είναι εντάξει προς τις υποχρεώσεις της. Ο Σαϊμον Ο’ Κόνορ διευκρίνισε πως η Ευρωζώνη επεξεργάζεται αυτές τις λύσεις και ότι υπάρχει δέσμευση των χωρών μελών της να υπάρξει διευθέτηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα