Η τεχερανη δοκιμασε με επιτυχια πυραυλο γαντερ

12:04 2/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Το Ιράν πραγματοποίησε με επιτυχία τη δοκιμή ενός πυραύλου κρουζ Γαντέρ, όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna. "Ο πύραυλος εδάφους-θαλάσσης μεγάλου βεληνεκούς Γαντέρ δοκιμάστηκε με επιτυχία για πρώτη φορά", μετέδωσε το Irna. Ο πύραυλος...
έχει βεληνεκές 200 χλμ. "Ο πύραυλος αυτός κατασκευάστηκε από ιρανούς εμπειρογνώμονες, έπληξε με επιτυχία το στόχο του και τον κατέστρεψε", δήλωσε ο ναύαρχος Μαχμούντ Μουσαβί εκπρόσωπος των ναυτικών ασκήσεων τις οποίες διεξήγαγε το ιρανικό ναυτικό στην περιοχή των Στενών
του Χορμούζ.
"Ο Γαντέρ είναι ένας υπερσύγχρονος πύραυλος με ενσωματωμένο ραντάρ, υπερακριβείας, του οποίου το βεληνεκές όπως και το έξυπνο σύστημα μη ανίχνευσης βελτιώθηκαν σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές", πρόσθεσε.

Το ιρανικό ναυτικό θα δοκιμάσει έναν άλλο πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς (Νουρ, 200 χλμ.) και έναν πύραυλο μικρού βεληνεκούς την τελευταία ημέρα των ναυτικών ασκήσεων στην περιοχή των στρατηγικών Στενών του Χορμούζ, μέσω των οποίων μεταφέρεται από τη θάλασσα το 35% του πετρελαίου παγκοσμίως, είχε δηλώσει νωρίτερα ο Μουσαβί.

Το Ιράν πραγματοποιεί δεκαήμερη στρατιωτική άσκηση στον Περσικό Κόλπο, την ίδια ώρα που αυξάνεται η πίεση της Δύσης για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα