Η ποεδην επιμένει ότι υπάρχουν τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία

10:29 15/3/2017 - Πηγή: Fimotro

Δημόσια νοσοκομεία εφημερεύουν χωρίς να διαθέτουν αξονικό τομογράφο, με αποτέλεσμα σοβαρά έκτακτα περιστατικά να διακομίζονται σε Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα ή σε άλλα νοσοκομεία, προκειμένου να υποβληθούν σε διαγνωστικές εξετάσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα οι ιατροί αναγκάζονται να χειρουργήσουν χωρίς να γίνει αξονική τομογραφία, για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος για τον ασθενή. Τα παραπάνω καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία έδωσε χθες στη δημοσιότητα στοιχεία για τους αξονικούς τομογράφους στο ΕΣΥ. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ,

στο Σισμανόγλειο δεν λειτουργεί ο αξονικός και το νοσοκομείο εξυπηρετείται από το Αμαλία Φλέμιγκ που διαθέτει ωστόσο έναν παλαιό τομογράφο. Ενδεικτικά, την προηγούμενη Πέμπτη προσήλθε ασθενής με εγκεφαλικό επεισόδιο στην εφημερία του Σισμανογλείου και διακομίστηκε στο Αμαλία Φλέμιγκ για αξονική τομογραφία. Όμως ο εκτυπωτής του αξονικού ήταν χαλασμένος και οι απαντήσεις δόθηκαν προφορικά από το τηλέφωνο! Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι σε αρκετά νοσοκομεία οι αξονικοί τομογράφοι δεν μπορούν να επισκευαστούν γιατί δεν κυκλοφορούν πια ανταλλακτικά στην αγορά (π.χ. Νοσοκομείο Λαμίας) ενώ σε άλλα δεν χορηγεί άδεια λειτουργίας ο «Δημόκριτος» (π.χ. Νοσοκομείο Καρπενησίου), λόγω ακαταλληλότητάς τους.
Μεταξύ των νοσοκομείων που εφημερεύουν και δεν διαθέτουν αξονικό τομογράφο είναι: Έλενας Βενιζέλου, Αγλαΐα Κυριακού, Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης, Γιαννιτσά, Έδεσα, Νάουσα, Γουμένισσα Κιλκίς, Κάρυστος, Κύμη, Μολάοι, Κυπαρισσία, Καλάβρυτα, Αίγιο (εθνική οδό), Κρέστενα, Αμαλιάδα, Ιεράπετρα, Ικαρία, Σαντορίνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα