Αποδεκτη εκανε την παραιτηση σγουριδη ο πρωθυπουργος...

11:43 5/2/2016 - Πηγή: Fimotro
ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Η ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ;
Δεκτή έκανε την Τρίτη ο πρωθυπουργός την παραίτηση που υπέβαλε...
ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη θέση του κ. Σγουρίδη είναι πιθανό να βρεθεί η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Στην επιστολή του ο κ. Σγουρίδης ευχαριστεί τον πρωθυπουργό και τον Πάνο Καμμένο, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του, τοποθετώντας τον στο υπουργείο Υποδομών.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι συνεχίζει
να υποστηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα γιατί, όπως τονίζει, «είναι η μόνη ελπίδα του λαού για την έξοδο της χώρας από την ηθική και οικονομική κρίση που την μαστίζει».

Τέλος, εξηγεί ότι αποφάσισε να παραιτηθεί για να μην γίνει εμπόδιο «σε αυτή την ελπίδα μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε».

Η επιστολή του κ. Σγουρίδη στον πρωθυπουργό

Οι επίμαχες δηλώσειςΗ συνειδητοποίηση ότι η κυβέρνηση υφίσταται φθορά, κρατώντας εντός του κυβερνητικού σχήματος ένα πρόσωπο το οποίο όχι μόνο αποδέχεται αλλά και υιοθετεί την κριτική που κάνουν στον Αλέξη Τσίπρα οι πολιτικοί του αντίπαλοι, οδήγησε το Μέγαρο Μαξίμου στην απόφαση να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του υφυπουργού, ο οποίος σε μία έκρηξη ειλικρίνειας και ομολογίας, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τους αγρότες, όπως έκαναν παλαιότερα και άλλοι πρωθυπουργοί.

Όλα ξεκίνησαν όταν σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (στο MAXIMUM 93,6) ο κ. Σγουρίδης υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες, όπως έκαναν παλαιότερα οι πρώην Πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να κερδίσει τις ψήφους τους και τις εκλογές.

Συγκεκριμένα, επισήμανε πως «οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν, αλλά από αυτά που έλεγαν. Αν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, «Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο πρωθυπουργός;», ο υφυπουργός απάντησε... «όπως και ο προηγούμενος με το Ζάππειο 1, το Ζάππειο 2, το Ζάππειο 3, όπως τα λεφτά υπάρχουν»!

«Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς;» επέμεινε ο δημοσιογράφος. «Όπως ο Παπανδρέου, πριν κλπ. Άρα κάποια στιγμή, επειδή η χώρα έφτασε στο τέλος και επειδή αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα επιτελικό υπουργείο που μιλάει μόνο για την επιχειρηματικότητα, ας ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα».

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο υφυπουργός επιχείρησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του και να δώσει διαφορετικό περιεχόμενο σε όσα είπε το πρωί. Δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός κορόιδεψε τους αγρότες, ο Τσίπρας δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς, δήλωσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα