Η μερκελ διαψευδει τον παπα: δεν ειχα καμια οργισμενη συζητηση μαζι του...

13:00 10/2/2016 - Πηγή: Fimotro
Ότι δεν θυμάται να είχε κάποια «οργισμένη» συζήτηση με τον πάπα Φραγκίσκο ...
αποκάλυψε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του ποντίφικα σε ιταλική εφημερίδα.

Κι όμως, η κυρία Μέρκελ διέψευσε τον πάπα, υποστηρίζοντας πως δεν θυμάται να «εξοργίστηκε» με τις δηλώσεις του για την Ευρώπη και σημειώνοντας πως εκτιμά κάθε μία από τις συναντήσεις ή συνομιλίες με εκείνον «εξαιρετικά».

«Μπορώ να σας πω ως εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης ότι η καγκελάριος δεν θυμάται να είχε μια τηλεφωνική συνομιλία επί αυτού του ζητήματος με τον πάπα. Και εκτιμά κάθε μία από τις συναντήσεις ή συνομιλίες με εκείνον εξαιρετικά», επισήμανε εκπρόσωπος Τύπου της Μέρκελ ο οποίος ρωτήθηκε για το θέμα από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ο επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αφηγήθηκε ότι του τηλεφώνησε η Γερμανίδα καγκελάριος λίγο μετά την ομιλία που εκφώνησε ενώπιον των ευρωπαϊκών θεσμών στο Στρασβούργο, τον Νοέμβριο του 2014:

«Ήταν λίγο θυμωμένη, καθώς είχα συγκρίνει την Ευρώπη με μια στείρα γυναίκα, που δεν μπορεί να κάνει παιδιά. Εκείνη με ρώτησε εάν πραγματικά πίστευα ότι η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να κάνει παιδιά», είπε.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο ποντίφικας συχνά επικρίνει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για καίρια ζητήματα όπως τους χειρισμούς της προσφυγικής κρίσης. Μόλις την περασμένη εβδομάδα σε μία συνέντευξη στη διαδικτυακή εφημερίδα Asia Times, αφού είχε εξάρει τον δυναμισμό που επιδεικνύουν οι Κινέζοι, είχε επισημάνει: «Έχουμε τη γιαγιά Ευρώπη. Μοιάζει να μην είναι πλέον Μητέρα Ευρώπη. Ελπίζω ότι θα καταφέρει να αναλάβει εκ νέου αυτό το ρόλο».
Keywords
Τυχαία Θέματα