Η ελλαδα θα χρειαστει 90 δις ευρω εκτιμα το δντ

10:30 11/8/2015 - Πηγή: Fimotro
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης περίπου 90 δισ. ευρώ, ανέφεραν Ευρωπαίοι διπλωμάτες στη γερμανική Handelsblatt. Σύμφωνα με την εφημερίδα το...
ΔΝΤ πιστεύει ότι οι πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να αυξήσουν το μέγεθος της μελλοντικής
διάσωσης λόγω της ύφεσης στη χώρα.
Την ίδια ώρα το bra de fer ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο για το θέμα της υπογραφής του τρίτου Μνημονίου καλά κρατεί.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, μια γρήγορη ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη διάσωση της Ελλάδας θα ήταν επιθυμητή, όμως σημείωσε ότι «θα δούμε πώς προχωρούν οι διαπραγματεύσεις, καθώς η πληρότητα προηγείται της ταχύτητας».
Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών είπε πως θα ήταν «λογικό» να συνδεθεί το μέγεθος της πρώτης δόσης του νέου δανείου με την πρόοδο της Αθήνας σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Συντηρητικών της Μέρκελ, R. Brinkhais, σχολίασε πως η συμφωνία για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας απέχει ακόμα, καθώς πρέπει να ξεκαθαριστούν αρκετά ζητήματα. «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που παραμένουν ανοικτά», δήλωσε στο Deutschlandfunk ο R. Brinkhaus, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ερωτηθείς αν η Γερμανία προτιμά να δοθούν ως πρώτη δόση στην Ελλάδα 20 δισ. ευρώ, αντί των 30-35 που προτείνουν η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, ο κ. Brinkhaus είπε: «Όσο περισσότερα χρήματα δοθούν σε μια δόση, τόσο μικρότερο 'πάτημα' έχει κανείς να σταματήσει τις πληρωμές, αν η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα δεν προχωρήσει, όπως έχει σχεδιαστεί και υποσχεθεί». «Έχει χαθεί πολλή εμπιστοσύνη τους τελευταίους μήνες», σχολίασε, προσθέτοντας πως η βοήθεια θα πρέπει να παρασχεθεί μόνο ως αντάλλαγμα για μεταρρυθμίσεις.
Κομισιόν
«Μέρα νύχτα δουλεύουν» οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ που βρίσκονται στην Αθήνα, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με τις ελληνικές αρχές, δήλωσε από τις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ερωτηθείσα σχετικά, η εκπρόσωπος Ανίκα Μπράιτχαρτ σημείωσε ότι οι συνεδριάσεις ήταν συνεχείς κατά το Σαββατοκύριακο και ότι είναι επικεντρωμένες στην κατάρτιση ενός καταλόγου προαπαιτούμενων -σε σχέση με το νέο πρόγραμμα- ενεργειών, στις οποίες θα πρέπει να προβεί η ελληνική πλευρά και στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι κοινοβουλευτικές αποφάσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα