Η δακε σε πορεία οριστικής διάλυσης (έγγραφα)

16:20 24/2/2017 - Πηγή: Fimotro

Σοβαρότατες καταγγελίες εκτοξεύουν στελέχη της ΔΑΚΕ ενάντια στον Νίκο Κιουτσούκη που με τις αντισυναδελφικές και αντικαταστατικές συμπεριφορές του οδηγεί στην περαιτέρω διάσπαση της παράταξης.
Συγκεκριμένα καταγγέλλουν ότι, ενώ ο κ. Κιουτσούκης είχε προσκαλέσει πλήθος κόσμου στην καθιερωμένη κοπή της πίτας της ΔΑΚΕ ξαφνικά και απροειδοποίητα, αποφάσισε να μετατρέψει την εκδήλωση αυτή σε σύγκληση δήθεν «ανοιχτής Εκτελεστικής Επιτροπής πίτας», στην οποία συμμετείχαν αναγκαστικά

όλοι οι καλεσμένοι, ανάμεσα τους και Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Αργύρης Ντινόπουλος και άλλοι.
Κι ενώ έκοβαν την πίτα «συνεδρίαζε» ταυτόχρονα η υποτιθέμενη Εκτελεστική Επιτροπή η οποία έλαβε και «αποφάσεις», σχετικά με την διαγραφή στελεχών με ιστορία και μεγάλη προσφορά στην παράταξη. Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται τη λειτουργία των εκλεγμένων οργάνων ο Νίκος Κιουτσούκης.
Άμεση ήταν η αντίδραση τόσο της ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ όσο και της ΑΚΕ ΟΤΕ, παρατάξεων με ισχυρή δύναμη στο χώρο που αγγίζει το 50%, οι οποίοι με ανακοινώσεις τους κατήγγειλαν αυτές τις ενέργειες και έθεσαν προ των σοβαρότατων ευθυνών του τον Νίκο Κιουτσούκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η θητεία τόσο του κ. Κιουτσούκη όσο και όλων των Εκλεγμένων Οργάνων έχει λήξει από τον Ιούνιο του 2016 ωστόσο ο ίδιος δεν έχει ακόμα συγκαλέσει Συνέδριο και προκήρυξη εκλογών, ως όφειλε.
Οι καταγγέλλοντες συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ υποστηρίζουν ότι σκοπίμως ο κ. Κιουτσούκης προέβη σε αυτές τις ενέργειες αφενός για να πλήξει συγκεκριμένα άτομα που διαφωνούν με τις διχαστικές πρακτικές του που έχουν οδηγήσει ήδη σε αποχώρηση πολλών στελεχών όπως και ο ίδιος παραδέχεται δημόσια, αφετέρου για να αποπροσανατολίσει από τα πολύ άσχημα αποτελέσματα που σημείωσε η ΔΑΚΕ κατά το πρόσφατο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.
Είναι σίγουρο ότι οι εξελίξεις στη γαλάζια παράταξη θα είναι ραγδαίες καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κάποια στελέχη προτίθενται να προσφύγουν ακόμα και δικαστικά εναντίον τόσο του Νίκου Κιουτσούκη όσο και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Τελικά πρόκειται για πραγματική διάλυση της ΔΑΚΕ. Και την μεγάλη ευθύνη έχει ο Κιουτσούκης…

Keywords
Τυχαία Θέματα