''η αλγερια υποσχεθηκε να βρει τους δολοφονους του γαλλου ομηρου''...

18:47 25/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε από τη Νέα Υόρκη όπου παραβρίσκεται για τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ότι η Αλγερία ...
θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί «όλες τις πιθανές δυνάμεις της» για να εντοπίσει τους δολοφόνους του 55χρονου γάλλου ομήρου ο οποίος αποκεφαλίστηκε από ομάδα ακραίων τζιχαντιστών.

« Ήρθα αμέσως σε επαφή με τον πρωθυπουργό της Αλγερίας (τον Αμπντελμαλέκ Σελάλ), ο οποίος μου επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων για να βρουν τους δολοφόνους και να
τους τιμωρήσουν, αλλά και για να βρεθεί το σώμα του Ερβέ Γκουρντέλ» ανέφερε ο Ολάντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Νέα Υόρκη. «Το οφείλουμε στην οικογένειά του και το οφείλουμε στο γαλλικό λαό», συμπλήρωσε ο Ολάντ.

«Είναι σε όλους κατανοητό ότι υπάρχει υπέρτερο συμφέρον, όχι μόνο της Γαλλίας, για την ασφάλεια των πολιτών μας και τη συλλογική ασφάλεια στον κόσμο(από τους τζιχαντιστές) » ανέφερε ο γάλλος πρόεδρος που χαιρέτησε την «εθνική ενότητα» μεταξύ των γάλλων πολιτών διαβεβαιώνοντας ότι "οι τρομοκράτες δεν θα καταφέρουν να μας διχάσουν". «Δεν θα υπάρξει εκμετάλλευση της θρησκείας σε αυτή τη υπόθεση εθνικού συμφέροντος. Είμαστε ενωμένοι όλοι οι πολίτες της Γαλλίας για την καταπολέμηση των τρομοκρατών», πρόσθεσε.

Ο Γκουρντέλ απήχθη την περασμένη Κυριακή από την οργάνωση "Στρατιώτες του Χαλιφάτου" που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος. Οι τζιχαντιστές είχαν απειλήσει να τον σκοτώσουν αν η Γαλλία δεν σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ κατά του Ισλαμικού Κράτους. Η ανακοίνωση του αποκεφαλισμού του ομήρου έγινε το πρωί της Τετάρτης με την δημοσιοποίηση ενός βίντεο.
Keywords
Τυχαία Θέματα