Η άγκυρα, μετά το μπαρμπαρός, στέλνει φρεγάτα και στην πάφο!

18:58 15/7/2017 - Πηγή: Fimotro

Λίγες ώρες μετά το ξεκίνημα των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί. Μετά την ξαφνική αλλαγή ρότας του ερευνητικού σκάφους Μπαρμπαρός, η τουρκική φρεγάτα Ίμβρος άλλαξε επίσης ρότα και πλέει προς την Πάφο, με την Κυπριακή ακτοφυλακή να στέλνει μήνυμα να μην πλησιάσει. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Kibris Postasi, η φρεγάτα έχει πλησιάσει αρκετά το West Capella και για το λόγο αυτό επενέβη η ακτοφυλακή στέλνοντας μήνυμα «μην μπείτε

στην αποκλειστική οικονομική ζώνη», σύμφωνα με το sigmalive.com.

Εντωμεταξύ, αλλαγή πορείας καταγράφηκε και για το Μπαρμπαρός το πρωί του Σαββάτου. Το τουρκικό ερευνητικό ενώ είχε αρχική κατεύθυνση την Μόρφου, το πρωί του Σαββάτου άλλαξε κατεύθυνση και η πορεία του οδεύει προς τα οικόπεδα 5 και 6. Ένα 24ωρο πριν την έναρξη της γεώτρησης από το πλωτό γεωτρύπανο, το Μπαρμπαρός πλέει ανοικτά της Πάφου με κατεύθυνση τα Οικόπεδα 5 και 6 της κυπριακής ΑΟΖ. Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλεί τους ηγέτες της Δύσης να αποφασίσουν αν θα στηρίξουν τους «τρομοκράτες» ή τον τουρκικό λαό, σε άρθρο του στον «Guardian», ένα χρόνο μετά το πραξικόπημα που άλλαξε την εικόνα της Τουρκίας.

«Δεν είναι δυνατόν να συγχωρέσουμε την προδοσία του πραξικοπήματος. Δυστυχώς, οι σύμμαχοι της Τουρκίας, ιδιαίτερα οι φίλοι μας στη Δύση, δεν κατάφεραν να εκτιμήσουν τη σημασία του τι συνέβη. Αντί να εκφράσουν αλληλεγγύη στους συμπατριώτες μας, αρκετές δυτικές κυβερνήσεις και θεσμοί προτίμησαν να περιμένουν και να δουν πώς θα εξελιχθεί η κρίση. Η υποκρισία τους και τα διπλά στάνταρντ ενόχλησαν βαθιά τον τουρκικό λαό, που ρίσκαρε τα πάντα για να υπερασπιστεί την ελευθερία», γράφει ο Ερντογάν στο άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα