''h kριση τελειωσε γι' αυτο αλλαξα τα τζαμια στο υπουργειο οικονομικων''...

16:20 3/6/2014 - Πηγή: Fimotro
...ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ! ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ...
Με την αντικατάσταση των τζαμιών που είχαν τρυπήσει από σφαίρα θέλησε να συμβολίσει ο Γιάννης Στουρνάρας το τέλος της κρίσης που σχεδόν εξοβέλισε ...
την Ελλάδα
από την Ευρωζώνη, γράφει ο συντάκτης της καναδικής εφημερίδας The Globe and Mail.

«Η Ελλάδα μπήκε σε μια νέα εποχή οπότε ξεφορτώθηκα τις τρύπες από τις σφαίρες» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στην εφημερίδα.

Κάποτε, κατά παραδοχή του - όπως σημειώνει ο συντάκτης - ήταν ο πιο μισητός άνθρωπος αλλά τώρα είναι «ένας πιο χαρούμενος άνθρωπος». «Η εξαετής ύφεση - για την ακρίβεια κατάθλιψη - είναι στα πρόθυρα του τέλους αν δεν έχει ήδη λήξει και ο ιδιωτικός τομέας επιτέλους προσλαμβάνει περισσότερους από όσους απολύει, αν και όχι σε μεγάλους αριθμούς» αναφέρεται στο άρθρο.

Σύμφωνα με την καναδική εφημερίδα, όμως, «η Ελλάδα απέχει πολύ από την σωτηρία. Η ανακάμψη είναι αδύναμη και η φτώχεια είναι ενδημική».

Η Ελλάδα αναφέρει ο Γιάννης Στουρνάρας χρειάζεται περισσότερες από μια μεταρρυθμίσεις: πρέπει να κοπεί ένα «μεγάλο κομμάτι σάρκας» από το χρέος μεγέθους μαμούθ που είναι ίσο με το 170% του ΑΕΠ, στα υψηλότερα, δηλαδή, ευρωπαϊκά επίπεδα.

«Το χρέος είναι υψηλό και θέλουμε να το μειώσουμε για να κάνουμε μικρότερες τις ετήσιες δόσεις χρεολυσίων και τόκων ώστε να πάνε περισσότεροι πόροι στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Θέλουμε απαραιτήτως επενδύσεις και ανάπτυξη για να μειώσουμε την ανεργία. Πρέπει να στρέψουμε πόρους από την εξυπηρέτηση του χρέους στην ανάπτυξη» σημειώνει ο κ. Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει ηθικό δικαίωμα για μια πιο σκληρή διαπραγμάτευση όσον αφορά τη μείωση του χρέους. «Αυτό που θέλουμε είναι η αναγνώριση των θυσιών του λαού, μεγάλες θυσίες στη βάση της απώλειας εισοδήματος και της μείωσης της ανεργίας».

Σπεύδει όμως να προσθέσει ότι «θα θέλαμε μια βοήθεια με τέτοιο τρόπο που να μην βλάψει τους εταίρους μας, όσους έχουν στην κατοχή τους ελληνικό χρέος» εννοώντας την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών της ΕΕ.

Ερωτηθείς για τα σενάρια μετακίνησής του στην Τράπεζα της Ελλάδς ο κ. Στουρνάρας απαντά: «Κανείς δεν ξέρει. Αυτό είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού. Όλα τα υπόλοιπα είναι φήμες».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα