Γιατροι του κοσμου : δεν μενουμε στο hot spot της χιου χωρις φυλαξη...

22:21 1/4/2016 - Πηγή: Fimotro
«Χθες το βράδυ οι συμπλοκές στο hotspot της Χίου οδήγησαν στην καταστροφή...
του ιατρείου και του εξοπλισμού των Γιατρών του Κόσμου. Το αποτέλεσμα, διότι δεν υπήρχε καμία παρέμβαση της αστυνομίας, ήταν να καταστραφεί τελείως το ιατρείο. Είναι σπασμένο και βανδαλισμένο», τονίζει στο protothema.gr ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, επισημαίνοντας ότι ακόμα και τώρα «δε μπορούμε να πάμε να πάρουμε ό,τι φάρμακα έχουν μείνει. Δε μας αφήνει η αστυνομία να μπούμε μέσα, οπότε ανησυχούμε για το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα φάρμακα αυτά που έχουν μείνει».

Όπως εξηγεί η απόφαση να αποχωρήσουν οι Γιατροί του Κόσμου ελήφθη, καθώς «το πρώτο πράγμα που θεωρήσαμε είναι ότι δεν είναι δυνατόν κάτι το οποίο στήνεται με χορηγίες και βοήθεια του κόσμου να καταστρέφεται και δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει ιατρείο έτσι, οπότε ζητήσαμε σήμερα από τους γιατρούς και με τη συμφωνία τη δική τους να αποχωρήσουν από το hotspot της Χίου». «Είναι τελείως διαφορετικό να είσαι στο λιμάνι του Πειραιά, όπου εν γνώσει μας την ευθύνη του εξοπλισμού την έχουμε εμείς και τον μεταφέρουμε, και τελείως άλλο σε μία φυλασσόμενη δομή ένα ιατρείο να καταστρέφεται», συνεχίζει ο κ. Κανάκης.

«Δεν ξέρω πώς έγιναν οι συγκρούσεις. Δεν ήμασταν εκεί όταν έγιναν. Το ιατρείο ήταν κλειστό εκείνη την ώρα. Η βάρδια έγινε κανονικά και το βράδυ την ώρα που υπήρχαν γενικευμένες συμπλοκές, επειδή δεν υπήρχε αστυνομική παρουσία, ξέσπασαν στο ιατρείο. Συνεχίζουμε όπως είμαστε. Δε λέω ότι θα φύγουμε από τη Χίο, αλλά δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε σε μία δομή που υποτίθεται ότι υπάρχει φύλαξη και δεν υπάρχει», καταλήγει.
Keywords
Τυχαία Θέματα