Γιατι κατερρευσαν οι πωλησεις αυτοκινητων στην ελλαδα τον φεβρουαριο;

08:00 9/3/2016 - Πηγή: Fimotro
Τα στατιστικά στοιχεία επιβεβαίωσαν την εικόνα από τις εκθέσεις ...
αυτοκινήτων ανά την ελληνική επικράτεια, καθώς οι ταξινομήσεις νέων επιβατικών ήταν σημαντικά χαμηλότερες το Φεβρουάριο. Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, κατά το δεύτερο μήνα του 2016 ανήλθαν σε μόλις 3.310, μειωμένες κατά 32,4% σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2015. Η πτώση στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου είναι 16,1%.
Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του
Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων «η κατάσταση στην αγορά αυτοκινήτου είναι κατά πολύ χειρότερη, καθώς πολλές από τις ταξινομήσεις του περασμένου μηνός ήταν αυτοκίνητα που είχαν τελωνιστεί στα τέλη του 2015. Η συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην παράταση του μέτρου της απόσυρσης, παρά και τις νέες διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Οικονομικών, έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τουλάχιστον 8.000 υποψήφιους αγοραστές. Πρόκειται για πελάτες που ενώ απέκτησαν εμπρόθεσμα δικαίωμα έκπτωσης απόσυρσης, δεν κατέστη εφικτό να εξαργυρώσουν αυτήν την απαλλαγή ως την 31η Δεκεμβρίου 2015, καθώς τα αυτοκίνητα που παρήγγειλαν αφίχθησαν μετά την 1η Ιανουαρίου».
Η ελληνική αγορά αυτοκινήτου παραμένει «όμηρος» της πολιτικής της κυβέρνησης, καθώς ούτε επανέρχεται η απόσυρση ούτε ανακοινώνεται η οριστική άρση του μέτρου, ώστε οι εισαγωγείς να διαμορφώσουν ανάλογα την εμπορική τους στρατηγική και οι καταναλωτές να προχωρήσουν στην απόκτηση του νέου τους αυτοκινήτου.
Σύμφωνα με το ΣΕΑΑ, «συνέπειες έχουν προκύψει και στα σχετιζόμενα δημοσιονομικά έσοδα, καθώς εκτιμάται ότι ήδη κατά το πρώτο δίμηνο του έτους η υστέρηση των εσόδων από Τέλος Ταξινόμησης και ΦΠΑ των καινούργιων αυτοκινήτων υπερβαίνει τα 25 εκατ. ευρώ».
Keywords
Τυχαία Θέματα