Γερμανος αναλυτης: γιατι ο δρομος που ακολουθει η εε στο θεμα της ελλαδας ειναι λαθος...

19:01 11/5/2016 - Πηγή: Fimotro
Μια εκτενέστατη ανάλυση για την Ελλάδα δημοσιεύει σήμερα το Deutsche Wirtschafts Nachrichten, ένα ...
από τα σημαντικότερα οικονομικά γερμανικά πόρταλ.

Σε αυτό ο καταξιωμένος οικονομικός συντάκτης Ρόνανλτ Μπάρατσον εξηγεί γιατί ο δρόμος που ακολουθεί η ΕΕ στο θέμα της Ελλάδας είναι λάθος: «Tην άνοιξη του 2010 ξεκίνησε στην ΕΕ η οικονομική εξυγίανση της Ελλάδας. Σήμερα οι οικονομικές
επιδόσεις της χώρας έχουν μειωθεί κατά 30%. Αυτό δεν λέγεται επιτυχημένη εξυγίανση. Και σαν να μην έφτανε αυτό, συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο. Γιατί δεν αξιοποιούνται τα δισεκατομμύρια άμεσα για τους Έλληνες;» διερωτάται ο αρθρογράφος και συνεχίζει με έναν καυστικό σχολιασμό:
«Με ενθουσιασμό διοργανώνουν, ειδικά οι υπουργοί Οικονομικών αλλά και οι επικεφαλής των κυβερνήσεων, βαρυσήμαντες συναντήσεις και κρίνουν με αξιοσημείωτη υπεροψία, δασκαλίστικα την ελληνική πολιτική. Αρκετές τέτοιες συναντήσεις αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες. Σαν να μην ευθύνονται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τον κοινό δείκτη χρέους ύψους 87% που βρίσκεται πολύ υψηλοτέρα από το επιτρεπτό όριο του 59% του ΑΕΠ».
Ο συντάκτης αναλύει και τους λόγους για τους οποίους κατά τη γνώμη του η εξυγίανση της Ελλάδας απέτυχε. «Ο βασικός λόγος για την αποτυχία της εξυγίανσης της Ελλάδας είναι η λανθασμένη αντίληψη για την πολιτική λιτότητας και η έλλειψη μιας στρατηγικής ανάπτυξης που θα έπρεπε να δώσει στη χώρα μια προοπτική. Οι αλαζόνες υπουργοί των άλλων χωρών δεν μεταβιβάζουν όμως έτσι απλά τα δισεκατομμύρια, αλλά τολμούν να ισχυριστούν ότι οι Έλληνες είναι ανίκανοι να εισπράξουν φόρους και έστειλαν εργατικούς οικονομολόγους για να διδάξουν τους συναδέλφους τους. Οι υποτιθέμενοι ειδικοί όμως δεν μιλούσαν ελληνικά και έτσι γύρισαν πίσω.
Η δεύτερη αιτία της αποτυχίας ήταν και είναι τα χρηματικά εμβάσματα που εδώ και έξι χρόνια πλημμυρίζουν την Ελλάδα μαζί με κακές συμβουλές και μη αποτελεσματικούς όρους. Παρεμπιπτόντως οι αρχές της ΕΕ και της νομισματικής ένωσης απαγορεύουν τέτοιου είδους κινήσεις, αλλά γι' αυτό δεν ανησυχεί κανείς».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα