Γερμανικη χειρα βοηθειας για τις λιστες

08:46 1/12/2015 - Πηγή: Fimotro
Με χείρα βοηθείας από Γερμανούς τεχνοκράτες και με διαδικασίες-εξπρές οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, εισαγγελικές και οικονομικές, θα επιχειρήσουν να ελέγξουν τις «λίστες Μπόργιανς» που παρέδωσε η...
Γερμανία στην Ελλάδα. Αυτές φέρεται να περιέχουν 10.588 δικαιούχους, Έλληνες καταθέτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, σε μεγάλη ελβετική τράπεζα, τα έτη 2006 και 2008 και καταθέσεις που κυμαίνονται συνολικά μεταξύ των 4 - 6,5 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα με μια
σαφή ανακοίνωση χθες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προειδοποιεί για κατασχέσεις όσους δεν ρύθμισαν τις υποχρεώσεις τους προς την Εφορία.
Ειδικότερα, σχετικά με τις λίστες Μπόργιανς, χθες με διαδοχικές συσκέψεις η κυβέρνηση έδωσε το «πράσινο» φως να τρέξουν οι διαδικασίες ώστε να προχωρήσει ο έλεγχος, ενώ εκτιμάται πως όταν γνωστοποιηθεί επισήμως η παράδοση των νέων τραπεζικών στοιχείων για μεγαλοκαταθέτες, πολλοί θα σπεύσουν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμμότητες τους, ενισχύοντας τα κρατικά ταμεία. Επίσης από την πλευρά της κυβέρνησης υπήρξαν διαβεβαιώσεις προς τον οικονομικό εισαγγελέα πως θα ικανοποιηθεί το αίτημα που υπέβαλε για ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού, ενώ βοήθεια αναμένεται να δοθεί σε επίπεδο τεχνογνωσίας από τους Γερμανούς.
Την ίδια ώρα, η Εφορία προειδοποιεί με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών τους φορολογούμενους που δεν ρύθμισαν τις ληξιπρόθεσμσες οφειλές τους υπενθυμίζοντας ότι απο την 1η Νοεμβρίου έχει αρθεί η αναστολή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης απο το Δημόσιο. Στέλνει παράλληλα μήνυμα, μέσω ανακοίνωσης της ΓΓΔΕ στους οφειλέτες να είναι συνεπείς στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους και να προχωρήσουν σε ρύθμιση των χρεών τους σε έως 24 δόσεις υπενθυμίζοντας ότι δικαιούνται να προστατεύσουν ένα τραπεζικό λογαριασμό ως «ακατάσχετο» για ποσό μέχρι 1.250 ευρώ μηνιαίως.
Keywords
Τυχαία Θέματα