Γερμανια : στα υψη εκτοξευτηκαν οι πωλησεις σπρει πιπεριου μετα τις επιθεσεις στην κολωνια...

20:30 28/1/2016 - Πηγή: Fimotro
...ΕΧΕΙ ΜΠΛΕΞΕΙ ΑΣΧΗΜΑ Η ΕΥΡΩΠΗ...
Οι πωλήσεις των μικρών όπλων αυτοάμυνας, όπως είναι τα σπρέι πιπεριού, τα όπλα ...
αερίου ή αναισθησίας καθώς και τα μικρά όπλα ηλεκτροσόκ, έχουν εκτοξευτεί στα ύψη στην Γερμανία, μετά τις επιθέσεις εναντίον γυναικών στην Κολωνία και σε άλλες γερμανικές πόλεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Οι επιθέσεις, που έγιναν από μετανάστες που έμοιαζαν «Άραβες ή Βορειοαφρικανοί», σύμφωνα με τις
μαρτυρίες των θυμάτων, ώθησαν πολλούς Γερμανούς να καταθέσουν αιτήσεις για να τους χορηγηθεί άδεια κατοχής μικρών όπλων αυτοάμυνας. Στην Γερμανία, αντίθετα με τις ΗΠΑ, η νομοθεσία για την κατοχή όπλων είναι αυστηρή και απαιτεί σχετική εκπαίδευση και ψυχιατρική εξέταση.

Η κατοχή των μικρών όπλων αυτοάμυνας απαιτεί μόνο την αίτηση για άδεια. Έτσι, σύμφωνα με δηλώσεις εμπόρου μικρών όπλων από τη Βόρειο Ρηνανία Βεστφαλία στη Deutsche Welle, η ζήτηση για μικρά όπλα, μετά τις επιθέσεις της Κολωνίας, έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Ο ίδιος ανέφερε: «Οι άνθρωποι δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς, αλλιώς δεν θα αγόραζαν από εδώ τόσα πολλά όπλα».

Στην Γερμανία μετά την Πρωτοχρονιά έχουν διπλασιαστεί οι αιτήσεις για άδειες κατοχής μικρών όπλων. Στην Κολωνία τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου κατατέθηκαν περισσότερες από 300 νέες αιτήσεις ενώ ολόκληρο το 2015 στην πόλη είχαν κατατεθεί 408 αιτήσεις, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel.

Στα social media έχουν αναρτηθεί διαφημίσεις για μαθήματα αυτοάμυνας με το hashtag #Koelnbhf (σιδηροδρομικός σταθμός Κολωνίας), το σημείο δηλαδή όπου έγιναν οι περισσότερες σεξουαλικές επιθέσεις την παραμονή και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Επίσης, μετά την Πρωτοχρονιά στην γερμανική Google οι λέξεις που είναι πρώτες στην αναζήτηση είναι: Άδεια όπλου, σπρέι πιπεριού και αυτοάμυνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα