Γαλλια: νικη της ακροδεξιας προβλεπουν οι δημοσκοπησεις για τις εκλογες της κυριακης...

17:15 4/12/2015 - Πηγή: Fimotro
Δύo 24ωρα πριν από τις περιφερειακές εκλογές της 6ης Δεκεμβρίου...
στη Γαλλία - την τελευταία εκλογική αναμέτρηση πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2017- το γαλλικό ακροδεξιό κόμμα...τρίβει τα χέρια του.

Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη στην περιφέρεια της Πικαρδίας όπου είναι υποψήφια. Το ακροδεξιό κόμμα της Γαλλίας
φιλοδοξεί επίσης να κερδίσει σε μία μεγάλη περιφέρεια του νότου - τη Προβηγκία- Άλπεις- Κυανή Ακτή- όπου υποψήφια είναι το υπ' αριθμόν 3 του κόμματος: η γοητευτική ανιψιά της Μαρίν, Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν η οποία, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, δεν θα δυσκολευτεί να επικρατήσει στο παραδοσιακό προπύργιο των Σοσιαλιστών.

Τα γαλλικά ΜΜΕ προεξοφλούν πάντως πως θα είναι ιστορική η νίκη του Εθνικού Κόμματος στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών (ο δεύτερος είναι προγραμματισμένος για τις 13 Δεκεμβρίου). «Και μόνο η νίκη της γαλλικής Ακροδεξιάς σε μία ή ακόμη και σε δύο μεγάλες περιφέρειες της χώρας θα σηματοδοτούσε μια εξέλιξη χωρίς ιστορικό προηγούμενο στη Γαλλία», επισημαίνει η εφημερίδα Le Parisien.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το Εθνικό Μέτωπο έρχεται πρώτο στην πρόθεση ψήφου αλλά και το καταλληλότερο από το κόμματα στη Γαλλία για να χειριστεί τα θέματα ασφάλειας. Οι εκλογές θα καθορίσουν τα συμβούλια στις 13 περιφέρειες στις οποίες είναι χωρισμένη πλέον η Γαλλία, μετά το νόμο που τις μείωσε από 22 που ήταν πριν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στις περιφερειακές εκλογές, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και νυν ηγέτης της Δεξιάς (των Ρεπουμπλικάνων), Νικολά Σαρκοζί, ενώνει τις δυνάμεις του με το κεντρώο κόμμα "MoDem" του Φρανσουά Μπαιρού προκειμένου να αντιμετωπίσει την «επέλαση» της γαλλικής Ακροδεξιάς. Για τους δημοσκόπους, το μεγάλο ερώτημα είναι η απόδοση του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο μπορεί την Κυριακή να κάνει την έκπληξη αν και σε όλες τις δημοσκοπήσεις έρχεται τρίτο. Όμως, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην καρδιά των Παρισίων, ο ηγέτης των Σοσιαλιστών και πρόεδρος της Γαλλίας , Φρανσουά Ολάντ είδε την δημοτικότητά του να εκτοξεύεται
Keywords
Τυχαία Θέματα