Γαλάζιο «άνθο» της ακροδεξιάς αποκαλεί τον ιερώνυμο η αυγή!

11:07 8/11/2016 - Πηγή: Fimotro

«Πόλεμο» με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έχει κηρύξει η εφημερίδα «Αυγή», με αφορμή την απομάκρυνση του Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα στο σημερινό της φύλλο «χτυπάει» με δύο άρθρα.

Στο πρώτο με τίτλο «Ιερές Αγελάδες», χαρακτηρίζεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ως «γαλάζιο άνθος της ακροδεξιάς».

«Ο πλήρως μεταλλαγμένος αρχιεπίσκοπος μετατράπηκε οριστικά στο «γαλάζιο άνθος» της διασταύρωσης της κοινωνικής ακροδεξιάς (Βορίδης, Γεωργιάδης κ.ά.)

με την οικονομική Ακροδεξιά του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και την «πνευματική» του Σεραφείμ, του Άνθιμου και του Αμβρόσιου. Η κουρντισμένη στο έπακρο απειλητική ρητορεία όλων αυτών εναντίον της «προβληματικής» Αριστεράς δεν είναι προσωρινής φύσεως, όπως φαντάζονται ορισμένοι. Εκπορεύεται από τις εκλεκτικές συγγένειες της δεσποτοκρατίας με το καταστροφικό παρελθόν της Νεοδεξιάς και στοχεύει στην νεκρανάσταση της στο άμεσο μέλλον», αναφέρει ο αρθρογράφος μεταξύ άλλων.

Σε έταιρο άρθρο με τίτλο «Ο Φίλης και οι φιλικοί», γίνεται λόγος για αποπομπή του Νίκου Φίλη μετά την «πρωτοφανή σε βιαιότητα επίθεση του αρχιεπισκόπου».

Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι η αποπομπή Φίλη ήρθε μετά την «πρωτοφανή σε βιαιότητα επίθεση του αρχιεπισκόπου». Χαρακτηρίζει δε την επίθεση Ιερώνυμου στον Νίκο Φίλη, μέσω της συνέντευξης στον ΣΚΑΙ, «αήθη, προσβλητική, σκοταδιστική και εκβιαστική».

«Ο Ιερώνυμος εκβίασε τον Τσίπρα ανοιχτά και δημόσια. Την κεφαλή του Φίλη, γιατί αλλιώς θα έχετε πόλεμο με την Εκκλησία», αναφέρει.

Σε άλλο σημείο ο αρθρογράφος της «Αυγής» σημειώνει: «Ο Τσίπρας με ανοιχτά μέτωπα της διαπλοκής, του προσφυγικού, του χρέους, της αξιολόγησης, βρέθηκε μπροστά στην απειλή σύγκρουσης με μια αναχρονιστική, μισαλλόδοξη, φανατική, αλλά με μεγάλη επιρροή Ιεραρχία. Έτοιμη να κηρύξει τζιχάντ στο σύνολο της κυβέρνησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα