Φακελος ερτ συνεχεια… 1975-2016 μερος 71ο ψηφιακη, δημοσιες και διεθνεις σχεσεις, κοτερα, απολαυσεις, ποινικες διωξεισ!

14:04 15/7/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Παρά τα όσα συνέβαιναν στο ραδιομέγαρο και βεβαίως ήταν γνωστά και στο Μαξίμου από κυβερνητικής πλευράς δεν υπήρχε καμία αντίδραση. Αντίθετα οι σπατάλες και τα σκάνδαλα δεν είχαν τέλος. Ένα...
από αυτά ήταν και η ψηφιακή τηλεόραση. Σε συνεργασία του ραδιομεγάρου με τον άρχοντα του Μαξίμου Θοδωρή Ρουσσόπουλο αποφασίστηκε η ΕΡΤ να μπει στην ψηφιακή εποχή. Μέχρι εδώ όλα καλά. Ακολούθησαν όμως λάθος δρόμο.

Χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό και πλάνο, με δόλωμα την ψηφιακή έπεσαν στο φαγοπότι. Έκαναν
επενδύσεις ψηφιακού εξοπλισμού, νέες προσλήψεις, νέες εγκαταστάσεις, με την προοπτική να μεταδίδει η ΕΡΤ πρόγραμμα από 5 θεματικά ψηφιακά κανάλια. Ακόμα και κανάλι για άτομα με ειδικές ανάγκες. Χωρίς όμως πλάνο ανάπτυξης και πρόγραμμα το εγχείρημα είναι καταδικασμένο να αποτύχει.

Το ψηφιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ξεκίνησε με 3 ψηφιακά κανάλια. Το πρίσα+το σινε και το σπόρ! Τα εγκαίνια έγιναν στο ραδιομέγαρο με επίσημο προσκεκλημένο τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και Θοδωρή Ρουσσόπουλο. Η διοίκηση μαζί με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Χ. Παναγόπουλο και στελέχη της εταιρίας με τους προσκεκλημένους, οδηγήθηκαν σε έναν θάλαμο. Εκεί, και μέσα σε χειροκροτήματα, ο Καραμανλής πάτησε ένα Button για λόγους εντυπωσιασμού και έκανε τα εγκαίνια. Τίποτα όμως δεν ήταν έτοιμο.

Οι επενδύσεις για την ψηφιακή ξεπέρασαν τα 100 εκατ. ευρώ. Τα 3 ψηφιακά κανάλια, με προγράμματα από το αρχείο της ΕΡΤ βγήκαν στον αέρα για κάποιο χρονικό διάστημα. Σήμερα αυτά τα 100 εκατ. και ο εξοπλισμός της ψηφιακής σκουριάζουν στις εγκαταστάσεις του ραδιομεγάρου, χωρίς καταλογισμό ευθυνών.

Η διοίκηση ΕΡΤ Ρουσόπουλου-Παναγόπουλου μπορεί να θεωρηθεί η πλέον αποτυχημένη σε όλες τις επιλογές. Ο υπουργός επικρατείας τα είχε πάρει όλα επάνω του αλλά δεν έκανε τίποτα. Ο Καραμανλής του είχε τυφλή εμπιστοσύνη και αυτό ήταν το λάθος της κυβέρνησης. Ίσως δεν είναι υπερβολή που ακουγόταν πολύ συχνά ότι οι περισσότεροι υπουργοί δεν ήθελαν να ακούσουν το ονομά του. Αυτός είχε την εν λευκώ διαχείρηση της ΕΡΤ στον Παναγόπουλο χωρίς έλεγχο. Αν μιλούσες με κάποιον υπουργό και του έλεγες για τις ατασθαλίες και την κακοδιοίκηση στο ραδιομέγαρο για να τα μεταφέρει στον αρμόδιο υπουργό η τον Καραμανλή, η απάντηση που έπαιρνες ήταν, μην με ανακατεύεις με Ρουσσόπουλου. Πες μου για οτιδήποτε άλλο.

Κάποια από τα στελέχη του ραδιομεγάρου, βλέποντας ότι κάτι δεν πάει καλά με τη διοίκηση άρχισαν να εγκαταλείπουν το πλοίο για να αποφύγουν τις συνέπειες. Ο πρώτος που αποχώρησε ήταν ο εντεταλμένος σύμβουλος Γιώργος Χουλιάρας. Δεν ξέφυγε όμως από τη τσιμπίδα της δικαιοσύνης. Νωρίτερα είχαν αποχωρήσει ο Γιώργος Λεβεντογιαννης γενικός διευθυντής ενημέρωσης κ.ά. Σημαντικό συμβουλευτικό ρόλο στη διοίκηση έπαιξαν και οι δημόσιες και διεθνείς σχέσεις που είχαν πρόσβαση και γνωριμίες σε επίλεκτα πρόσωπα της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου.

Πολλές φορές με μια «καραμέλα» στο στόμα για να γλυκαίνουν τα σαββατοκύριακα από την κούραση της εβδομάδας έμπαιναν σε κάποιο κότερο ταξιδεύοντας σε νησιά του Αργοσαρωνικού η και μακρύτερα για ευχάριστες στιγμές και απολαύσεις.

Σε επόμενη ανάρτηση θα κάνουμε τον απολογισμό της διοίκησης Παναγόπουλου. Εκείνο που μπορούμε να πούμε τώρα είναι ότι: Από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχουν καταγγελθεί, ένα μέρος του αρχείου της ΕΡΤ έφυγε για τον ΣΚΑΙ, στον οποίο επέστρεψε μετά την απώλεια της εξουσίας το 2009 από τη ΝΔ και ο Χ. Παναγόπουλος, ο εκλεκτός του Ρουσσόπουλου.

Φεύγοντας από την ΕΡΤ για τον ΣΚΑΙ πήρε μαζί του και προίκα τους Λυριτζή-Οικονόμου που έγιναν φίρμες από την ΕΡΤ με 340 χιλιάδες ευρώ το χρόνο που τους έδινε. Ακολούθησε και η Πόπη Τσαπανίδου στον ΣΚΑΙ που έπαιρνε από την ΕΡΤ με απόφαση Παναγόπουλου 150 χιλιάδες το χρόνο, τώρα βρίσκεται στο ΣΤΑΡ. Αλήθεια τι χρήματα παίρνουν τώρα από ΣΚΑΙ και ΣΤΑΡ η ΑΝΤ1 Χούκλη, που δεν τους πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος κ. Παναγόπουλε;

Για όλα αυτά και πολλά άλλα η διοίκηση κάθισε στο σκαμνί της δικαιοσύνης και καταδικάστηκε. Η οδύσσεια Όμως δεν τελείωσε. Ο Χρήστος Παναγόπουλος και στελέχη κάθισαν και πάλι στο σκαμνί. Οι δικαστικές περιπέτειες για τη διοίκηση δεν έχουν τελειωμό. Το επόμενο δικαστήριο λόγω απεργίας των δικηγόρων προσδιορίστηκε για τις 19 Οκτωβρίου 2016.

Η δίκη θα γίνει στο Τριμελές Κακουργιοδικείο για στελέχη της ΕΡΤ, μεταξύ των οποίων και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Παναγόπουλος.

Φάκελος ΕΡΤ συνέχεια… μέρος 72ο, (Δευτέρα 18) απολογισμός διοίκησης ΕΡΤ-ΝΔ και βασικός μέτοχος, πριν αναφερθούμε σε ημέρες δόξης και έργα από το 2009, με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Αλλαγές, παραλλαγές, συγκυβέρνηση Σαμαρά και το μαύρο μέχρι σήμερα, που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την εξουσία και προσπαθεί να επιβιώσει με φόντο την ουτοπία και φθαρμένα υλικά από το παρελθόν μετά την λανθασμένη επαναλειτουργία της ΕΡΤ με στελέχη «φαντάσματα».
Keywords
Τυχαία Θέματα