Φακελος ερτ συνεχεια… 1975-2016 μερος 53ο, νεα διοικηση, σχολιαστες, απομακρυνσεις, ειδικο δικαστηριο, ερωτεσ!

12:05 21/6/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Η περίοδος διακυβέρνησης Μητσοτάκη 90-93 ήταν από τις πλέον αμφισβητούμενες και επεισοδιακές περιόδους. Και τούτο διότι η διακυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ και τον Α. Παπανδρέου...
είχε δώσει πολύ χρήμα και ελπίδα στον Ελληνικό λαό μετά την εισοδό μας στην τότε ΕΟΚ προς την χώρα μας όταν το συνθημά του ΕΟΚ
και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο ξεσήκωναν τα πλήθη εναντίον της ΕΟΚ.

Από την άλλη το κομματικό κράτος και ο συνδικαλισμός είχαν αναπτύξει μια άλλη μορφή εξουσίας. Η ΕΡΤ ήταν ένα κυβερνητικό εργαλείο, που εξυπηρετούσε το έργο και την προπαγάνδα του κινήματος και ήταν παρά πολύ δύσκολο να αλλάξει μια αρρωστημμένη αντίληψη με καθεστωτική νοοτροπία και μια ισχνή πλειοψηφία που διέθετε στη βουλή η ΝΔ.

Η ΕΡΤ, έχει χάσει πλέον το μονοπώλιο της ενημέρωσης και προπαγάνδας. Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα πρώτα προβλήματα και την κατακραυγή του πολιτικού συστήματος. Ο Παπανδρέου έχει παραπεμφθεί μαζί με πρώην υπουργούς του στο Ειδικό Δικαστήριο.

Τον Οκτώβριο του 1990 αποφασίστηκε από το τριμελές συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου και τους βουλευτές κατήγορους η προφυλάκιση μόνο του Αγαμέμνονα Κουτσόγιωργα ηλικίας τότε 68 ετών ως υπόπτου φυγής για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Η απόφαση για την προφυλάκιση λήφθηκε στο έντονα τεταμένο πολιτικά κλίμα της εποχής παρά την κατάθεση ιατρικού φακέλου που τεκμηρίωνε την σοβαρή κατάσταση της υγείας του Α. Κουτσόγιωργα καθώς και την ύπαρξη ανήκεστου βλάβης. Όπως αποδείχτηκε κατά τη διάρκεια της δίκης, η προφυλάκιση του ήταν μοιραία!

Στην ΕΡΤ έχουν αρχίσει οι αλλαγές. Τη θέση του προέδρου που κατείχε ο Γιώργης Κοντογιώργης, παίρνει ο καθηγητής Δημήτρης Κόρσος. Γενικός διευθυντής παραμένει ο Ροδόλφος Μορώνης όχι όμως για πολύ. Η θέση του κλονίζεται την οποία εποφθαλμιά ο διευθυντής ειδήσεων Μιχάλης Δημητρίου, που αντικατέστησε τον Ρ. Σωμερείτη. Όπως αποδείχτηκε επιθυμούσε τη θέση αυτή και την διεκδικούσε με κάθε τρόπο. Πολύ γρήγορα ο Ροδόλφος Μορώνης που είχε ξεκινήσει κάποια ανανέωση της ΕΡΤ είναι παρελθόν. Όπως οι σχολιαστές γεγονότων κατά τα ξένα πρότυπα, που εμφανίζονταν κορυφαίοι δημοσιογράφοι, όπως Γ.Δρόσος, Π.Καμβύσης, Νικόλαος Νικολάου, Ευστάθιος Ευσταθιάδης από τον ΔΟΛ και άλλοι γνωστοί δημοσιογράφοι

Ο γενικός διευθυντής Μιχάλης Δημητρίου έρχεται σε σύγκρουση σχεδόν με όλο το προσωπικό της ΕΡΤ και δημιουργεί τη δική του ομάδα κρούσης. Διευθυντή ειδήσεων διορίζει τον Γιάννη Συνοδινό. Δίπλα στη Ρούλα Κορομηλά που συνεχίζει την εκπομπή «Μια καλημέρα είναι αυτή» τοποθετεί τον ηθοποιό Γιάννη Κατράνη για να την μειώσει επειδή την είχε επιλέξει ο προκατοχός του. Ήταν ένα είδος …εκδίκησης.

Ο Μιχάλης Δημητρίου είχε αναπτύξει το καλύτερο πληροφοριακό δίκτυο ανθρώπων για λογαριασμό του. Πάντα ήταν ενήμερος για ότι συνέβαινε στο ραδιομέγαρο. Διευθυντή τηλεόρασης διόρισε τον δημοσιογράφο Αντώνη Ζησιμάτο που είχαν μια άριστη συνεργασία. Στην ΕΡΤ2 δεν έχουμε καμία ουσιαστική αλλαγή. Ενημερωτικές εκπομπές όπως το «Προφίλ» με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο συνεχίζεται και προστίθενται και άλλες, ενώ δίδονται και αρκετές σειρές ψυχαγωγικού περιεχομένου σε εκλεκτούς της παρέας όπως γινόταν πάντα.

Ουσιαστικά, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Έρωτες και πάθη από θερμόαιμους εραστές αναβιώνουν και πάλι κάτω από τη δύναμη της εξουσίας. Υπάρχει ακόμη «καλλονή» την οποία διεκδικούν δυο άνδρες. Ο ένας με χρήμα στην ΕΡΤ και ο άλλος με έρωτα. Ποιος θα την κερδίσει;

Μέσα σε αυτό το ερωτικό κλίμα η ΕΡΤ ετοιμάζεται να μεταδώσει ζωντανά τη δίκη του αιώνα από τον Άρειο Πάγο του Α. Παπανδρέου και των υπουργών του, που έχει εγκαταστήσει εξωτερική μονάδα μεταδόσεων με σκηνοθέτη την Δημήτρη Καψωμένο. Η δίκη αρχίζει στις 11 Μαρτίου 1991. Το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ είναι τεράστιο την οποία παρακολουθούν καθημερινά. Η δίκη όταν δεν μεταδίδεται ζωντανά μαγνητοσκοπείται. Στο ραδιομέγαρο συνεχίζονται οι αλλαγές.

Η Ρούλα μη αντέχοντας τον συμπαρουσιαστή της αποχωρεί για τον ΑΝΤ1.Για τη μεταγραφή της έχουν γραφτεί πολλά. Η αλήθεια είναι μία. Ο γενικός διευθυντής Μιχάλης Δημητρίου δεν την συμπαθούσε ιδιαίτερα και ήθελε να την ξεφορτωθεί, επειδή την είχε επιβάλλει ο Ροδόλφος Μορώνης, ο οποίος είχε αποχωρήσει από την ΕΡΤ. Ως σύμβουλος του ΑΝΤ1, έπεισε τον Μίνωα Κυριακού να πάρει τη Ρούλα στο κανάλι και αυτός έδωσε τη συγκαταθεσή του. Όλα τα άλλα που γράφονται και λέγονται, ότι την είδε ο ίδιος και την φώναξε για συνεργασία είναι «μπούρδες».

Φάκελος ΕΡΤ συνέχεια…μέρος 54ο, Ειδικό Δικαστήριο θάνατος Κουτσόγιωργα, αλλαγές συνέχεια , μετατάξεις προσωπικού. Μείνετε μαζί μας.
Keywords
Τυχαία Θέματα