Φακελος ερτ συνεχεια… 1975-2016 μερος 42ο, ενοποιηση καναλιων και θερμοαιμοι εραστεσ-νεοι διορισμοι!

11:49 3/6/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Η ενοποίηση των δυο καναλιών υπό ενιαία διοίκηση φέρνει ανατροπές σε ραδιομέγαρο και Κατεχάκη. Η πρώην ΥΕΝΕΔ, ΕΡΤ2, και νυν ΕΤ2 με το ν.1730/87 αναλαμβάνει τα ηνία της...
διοίκησης. Το προσωπικό της ΕΤ2 και κυρίως μέρος των συνδικαλιστών της ΠΟΣΠΕΡΤ μαζί με διάφορες ειδικότητες, κάνουν επέλαση στο ραδιομέγαρο αναλαμβάνοντας θέσεις κλειδιά.

Η ΕΡΤ2,
εθεωρείτο υποβαθμισμένη λόγω του στρατιωτικού παρελθόντος. Παλιά κτίρια, ελλιπείς οι τηλεοπτικές εγκαταστάσεις, παλιός τεχνικός εξοπλισμός, στρατιωτικές δομές. Οι εργαζόμενοι στην Κατεχάκη έβλεπαν το ραδιομέγαρο σαν «πεντάστερο» ξενοδοχείο. Αντίθετα οι εργαζόμενοι του ραδιομεγάρου, έβλεπαν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ2 «στρατιώτες» και καταληψίες όπως τους ονόμασαν της πρώην ΕΡΤ και νυν ΕΤ1 που έφταναν στην Αγία Παρασκευή.

Ο νόμος της ενοποίησης ν.1730/87 ΦΕΚ 145 που ψηφίστηκε στις 18 Αυγούστου ήταν προτωποριακός στην συλληψή του, αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε πλήρες. Εκτός από την ΕΤ1, ΕΤ2 και την ΕΡA (Ελληνική ραδιοφωνία), υπήρχε η σύσταση του ΙΟΜ (Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων), Εταιρεία Παραγωγής και Εμπορίας Προγραμμάτων Ραδιοτηλεόρασης(ποτέ δεν έγινε τέτοια εταιρεία) και η ΑΣΚΕ-Τηλεθεατών-Ακροατών 50 μέλη ποτέ δεν συστήθηκε. Το ΔΣ ήταν 7μελές με πρόεδρο-διευθύνοντα σύμβουλο το ίδιο πρόσωπο.

Επιπλέον με ειδική διάταξη του νόμου, όλοι όσοι εργάζονται στα δυο κανάλια και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ ΑΕ με οποιαδήποτε έκτακτη σχέση εργασίας, διμηνίτες, συνεργάτες εκπομπών κλπ., μεταφέρονται στον νέο φορέα με συμβάσεις αορίστου …χρόνου! Βλέπεται στον ορίζοντα ήταν και οι εκλογές!

Η ΕΡΤ ΑΕ κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Οι ειδήσεις σχεδόν ενοποιούνται και σταδιακά αρχίζει η μεταφορά τηλεόρασης και ραδιοφωνίας στο ραδιομέγαρο. Διευθυντής ειδήσεων στο ραδιομέγαρο αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Δεληγιάννης, που προέρχεται από το συγκρότημα του ΔΟΛ. Οι συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι ρυθμιστές και αφεντικά. Κάτι που αργότερα ενοχλεί τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη και αποχωρεί από την ΕΡΤ ΑΕ. Τη θέση του παίρνει ο νομάρχης Έβρου και πρώην γνώριμος της ΕΡΤ Αντώνης Κωβαίος με γενικό διευθυντή τον Νίκο Σηφουνάκη και στην ΕΤ2 όπως έχουμε αναφέρει σε άλλη ανάρτηση ο Θανάσης Βαλτινός.

Με την ενοποίηση και των ειδήσεων ο κυβερνητικός έλεγχος είναι ολοκληρωτικός Οι ειδήσεις βέβαια μεταδίδονται και από την ΕΤ1 και από την ΕΤ2 με διαφορετικούς παρουσιαστές αλλά έχουν ενιαία γραμμή. Τα στούντιο στην Κατεχάκη λειτουργούν κανονικά. Διευθυντές ειδήσεων είναι δυο, γενικοί διευθυντές δύο. Το τρένο όμως κινείται στις ίδιες «ράγιες».

Ο δεσμός του Ανδρέα με τη Δήμητρα δεν μπορεί πλέον να κρυφθεί. Τα συνεργεία της ΕΡΤ που τον ακολουθούν στις αποστολές γνωρίζουν πλέον τον δεσμό του σε Ινδίες Μεξικό και όλοι κάτι έχουν να πουν, ενώ εμφανίζονται και τα πρώτα σημάδια υγείας του πρωθυπουργού. Ο Ανδρέας τίθεται υπό επιτήρηση.

Η αντιπολίτευση έχει ανεβάσει στροφές και επιτίθεται στην κυβέρνηση με ότι μέσο διαθέτει. Οι παρεμβάσεις του Γιάννη Βούλτεψη και του γενικού διευθυντή Άγγελου Μπρατάκου είναι καθημερινές, για ελλιπή προβολή των θέσεων της ΝΔ. Μέσα σε αυτό το κλίμα ξεσπάει και το σκάνδαλο «Κοσκωτά», που κλονίζει την κυβέρνηση. Εδώ θα μπορούσαν τόμοι αναρτήσεων να περιγράψουν τα γεγονότα. Εμείς σταματάμε εδώ γιατί είναι έργο των ιστορικών του μέλλοντος. Οι εσωτερικές αλλαγές στο ραδιομέγαρο και την Κατεχάκη δεν έχουν τελειωμό μετά την ενοποίηση.

Η εξουσία του ραδιομεγάρου απολαμβάνει τους καρπούς. Ο έρωτας ζει και πάλι στους τηλεοπτικούς χώρους με νέα πρόσωπα. Ακόμα και σε ανώτατο επίπεδο. Αυτά όμως άπτονται τον προσωπικών δεδομένων. Όταν ο οδηγός μεταφέρει τον ερωτευμένο εραστή και περιμένει διακριτικά να ολοκληρώσει την «επίσκεψη» για να τον φέρει πίσω στο χώρο εργασίας είναι αυστηρά προσωπική «υπόθεση», δεν έχει σημασία αν η ερωτική συνεύρεση γίνεται την ώρα του «καθήκοντος».

Οι εξελίξεις όμως που έρχονται είναι ραγδαίες. Ο φιλικός τύπος χτυπάει καμπανάκι να εγκαταλείψει ο Ανδρέας τη Δήμητρα. Το σκάνδαλο «Κοσκωτά» παίρνει μεγάλη δημοσιότητα με καθημερινά δημοσιεύματα. Ο Ανδρέας αναχωρεί για το Λονδίνο με προβλήματα υγείας, και ο Μένιος Κουτσόγιωργας είναι ο νέος άρχοντας της κυβέρνησης. Τα γεγονότα από δω και πέρα είναι γνωστά. Ο Ανδρέας επιστρέφει τραυματισμένος, επισημοποιώντας τον δεσμό του με τη Δήμητρα. Οι εκλογές του ΄89 είναι προ των πυλών. Η αντίστροφη μέτρηση για το ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει.

Φάκελος ΕΡΤ συνέχεια….μέρος 43ο, (Δευτέρα 6 Ιουνίου) αλλαγές και πάλι στην ΕΡΤ, διαμαρτυρίες της ΝΔ, εκλογική αναμέτρηση. «Τσοβόλα δώστα όλα»!
Keywords
Τυχαία Θέματα