Φακελος ερτ συνεχεια… 1975-2016 μερος 38ο, ερωτες, παθη, ελεγχομενες παραγωγεσ!

11:29 30/5/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Το ρήγμα που δημιούργησε η Δήμητρα Λιάνη δεν ήταν ικανό να απομακρύνει-προσωρινά τουλάχιστον-τον Θόδωρο Χαλάτση. Η εκπομπή της «Μισό-Μισό» δεν βρήκε στέγη στην ΕΡΤ και στράφηκε αργότερα...
προς την ΕΡΤ2 όπου πρόεδρος όπως έχουμε προαναφέρει έχει αναλάβει ο Αλέκος Παπαδόπουλος.
Στο ραδιομέγαρο ο συνδικαλισμός παίζει το δικό του ρόλο μαζί με τη διοίκηση, σε θέματα
προσωπικού και παραγωγής. Όλο το πρόγραμμα και οι εκπομπές βρίσκονται στο πράσινο στρατόπεδο. Παραδοσιακοί παραγωγοί έχουν χρεοκοπήσει.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δυο τηλεάνθρωπων που θα αναφέρω. Ο Νίκος Φώσκολος σεναριογράφος-σκηνοθέτης και ο Γεώργιος Ράλλης παραγωγός προγραμμάτων. Ο Νίκος Φώσκολος μετά τις μεγάλες επιτυχίες που είχε μετά τη μεταπολίτευση και κυβέρνηση Καραμανλή, έχει μπει στη «μαύρη λίστα των σεναριογράφων-σκηνοθετών. Παρά τις προσπάθειες ανεξάρτητων παραγωγών να περάσουν έργα του στην κρατική τηλεόραση, ο Νίκος Φώσκολος είναι ανεπιθύμητος. Στο πρόγραμμα της ΕΡΤ2 είναι η Κούλα Αντωνιάδου και ο Ανδρέας Αντωνιάδης.
Λόγω των γνωριμιών μου και τη φιλία μου με το Νίκο Φώσκολο κάνω κρούση μήπως και εντάξουν στο πρόγραμμα κάποιο έργο του από αυτά που μου έχει δώσει τα οποία είναι εξαιρετικά σε πλοκή, δράση και αγωνία. Αυτό είναι αδύνατον.
Το ίδιο συμβαίνει και με την ΕΡΤ στο ραδιομέγαρο που έχει τον έλεγχο του προγράμματος ο Νίκος Σωτηριάδης. Και εδώ καμία ανταπόκριση. Τότε αποφασίσαμε να καταθέσουμε πρόταση με ο όνομα Νίκος Φωτεινός, μήπως και έχουμε καλύτερη τύχη. Και πάλι απέρριψαν τις προτάσεις, διότι όπως είπαν ο σεναριογράφος είχε πολλά στοιχεία του Φώσκολου. Αυτή η απόρριψη του Νίκου Φώσκολου του στοίχισε πολύ, περνώντας πολύ δύσκολα επαγγελματικά, ηθικά και οικονομικά, μέχρι που ήρθε η ιδιωτική τηλεόραση για να βρει και πάλι τη δική του «λάμψη» στον ΑΝΤ1.
Το ίδιο είχε συμβεί και με τον Γεώργιο Ράλλη, τον παραγωγό και διαφημιστή με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην τηλεόραση. Μετά την έλευση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, του είχαν κόψει όλες τις παραγωγές. Ήταν η εποχή που είχε μεταφέρει τις δραστηριότητες του στα στούντιο ΑΤΑ Μελίσσια, πρώην κινηματογραφικά ΑΛΦΑ. Τα στούντιο υπολειτουργούσαν και αντιμετώπιζε τεράστια οικονομικά προβλήματα.
Ένα βράδυ με κάλεσε στο σπίτι του στη Φιλοθέη για να βρούμε κάποια λύση ώστε η επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί, πιστεύοντας, ότι αργά η γρήγορα θα έρθει η ιδιωτική τηλεόραση και η επιχείρηση θα ανακάμψει. Στη συνέχεια είχαμε μια επαφή με το συγκρότημα Μπερλουσκόνι για συνεργασία στα Ελληνικά στούντιο. Αν και στην αρχή υπήρξε ενδιαφέρον στη συνέχεια πάγωσε. Όταν το ΄89 ψηφίστηκε ο ν.1866/89 για τη λειτουργία ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών επιβίωσε.
Οι προτάσεις που κατατίθενται και στα δύο κανάλια ΕΡΤ και ΕΡΤ2 έχουν την ίδια τύχη. Την «απόρριψη» των προτάσεων όσο ενδιαφέρουσες και δελεαστικές και αν είναι. Εάν δεν έχεις πρόσβαση σε διοικητικά και κομματικά κλιμάκια έγκριση παραγωγής δεν υπάρχει.
Η επιστολές που έφταναν ήταν στερεότυπες σχεδόν, για όλους τους ενδιαφερόμενους που έστελναν προτάσεις όπως αυτές που δημοσιοποιούμε: Κύριε…. Ευχαριστούμε για την προτασή σας….Σας πληροφορούμε ότι….
Εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος είχε ισχυρή πρόσβαση πολιτικού η άλλου είδους περιεχομένου. Υπάρχουν και τα χρυσά «…μανιγκετόκουμπα». Για το θέμα αυτό έχω προσωπική εμπειρία μεταφέροντας σε διαμέρισμα πίσω από το Χίλτον μια επιχρυσωμένη τηλεόραση γιατί δεν υπήρχαν τα χρυσά μανιγκετόκουμπα…Για τις Ελληνικές ταινίες ανάλογα το είδος υπήρχαν και «αργυρά».
Εν τω μεταξύ σε ραδιομέγαρο και Κατεχάκη όλα τα διοικητικά και κομματικά στελέχη απολαμβάνουν τους πράσινους καρπούς. Έρωτες και πάθη συνεχίζονται. Εραστές για όλα τα γούστα. Η δύναμη της εξουσίας έχει αυτή τη δυνατότητα. Υπάρχουν περιπτώσεις που υπάρχει και ερωτικός ανταγωνισμός. Θα μείνουμε όμως εδώ. Σε μελλοντική πολυτελή έκδοση θα γράψουμε περισσότερα.
Μέσα στις ειδήσεις υπήρχε πάντα ένα ευχάριστο κλίμα μετά τα δελτία ειδήσεων η όταν είχαν κέφι τα υψηλόβαθμα στελέχη ξεχνώντας την κομματική τους ιδιότητα. Για ξεκούραση υπήρχε τα βράδια και ένα μικρό Μον Παρνές, πίσω από τη διεύθυνση ειδήσεων στο χώρο του Μοντάζ και το τμήμα των εξωτερικών λήψεων που ήταν σε επιφυλακή η οπερατέρ. Με μια πανίσχυρη ΠΟΣΠΕΡΤ και όλο τον κομματικό μηχανισμό της ΕΡΤ η ενημέρωση και προπαγάνδα είναι στα χέρια του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ ετοιμάζει αντεπίθεση ενόψει των αυτοδιοίκητικών εκλογών της 12ας Οκτωβρίου. Στο γραφείο τύπου βρίσκεται ο Γιάννης Βούλτεψης(Μπάρμαγιάννης) και Θόδωρος Κασσίμης.
Φάκελος ΕΡΤ συνέχεια…μέρος 39ο Η μάχη των Δημοτικών εκλογών. Ο Κοσκωτάς δημιουργεί τον δικό του κολοσσό των ΜΜΕ. Μείνετε μαζί μας. Χαλάτσης Παπαιωάννου αμύνονται για την ΕΡΤ.
Keywords
Τυχαία Θέματα