Φακελος ερτ… 1975-2016 μερος 81ο τελευταιο λιγο πριν το «μαυρο» στο μαξιμου, αγωνες, ματ, απαξιωση και «εντατική» απο «συριζανελ»!

11:51 29/7/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
[email protected]
Αγαπητό Fimotro,
Με το «μαύρο» στην ΕΡΤ, ολοκληρώνεται μια πρωτοφανή τηλεοπτική τραγωδία, και μάλιστα, στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είχε αυτή την ψυχοπαθή...
έμπνευση, αλλά αυτή καθ΄αυτή η πράξη, είναι πολιτικά «απαίσια και …ειδεχθής».

Ψάχνοντας το ίδιο βράδυ ποια χώρα είχε δεχθεί τέτοια ταπείνωση και προσβολή, βρήκα ότι κάτι ανάλογο είχε γίνει το 1939, επί Μεταξά που έκλεισε το ραδιόφωνο για ένα βράδυ και το άνοιξε το πρωί με δικούς του ανθρώπους
για να ελέγχει ενημέρωση και προπαγάνδα. Το ίδιο για μικρό χρονικό διάστημα είχε κάνει και ο Καντάφι με το δικτατορικό καθεστώς. Σήμερα βέβαια ο Ερντογάν ξεπέρασε κάθε προηγούμενο κλείνοντας εκατοντάδες ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και έντυπα, με το μανδύα της …..δημοκρατίας στο βωμό της «ελευθερίας» των ΜΜΕ…... Αλλά ας επιστρέψουμε στα δικά μας.

Η απόφαση λοιπόν για το κλείσιμο της ΕΡΤ-εστία διαφθοράς και προνομίων όπως είπαν-είχε παρθεί μέρες πριν μετά από εισήγηση κάποιων «διανοητικά» καθυστερημένων εγκεφάλων χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες μιας τέτοιας πράξης, και έπεισαν τον Αντώνη Σαμαρά με ψεύτικα στοιχεία να συναινέσει στο «μαύρο».

Είναι γεγονός, ότι η ΕΡΤ από τη μεταπολίτευση και μετά υπέφερε από πολλές αρρώστιες και παθογένειες, που δημιουργούσαν οι συνδικαλιστές και οι πολιτικοί προϊστάμενοι, με τις επιλογές τους, τα ρουσφέτια, τους διορισμούς και τις απολαύσεις μέσα από το φαγοπότι και τους έρωτες.

Αυτές οι καταστάσεις δημιουργούσαν, ομάδες, φατρίες, ίντριγκες και αντιπαλότητες μεταξύ διοίκησης, προσωπικού, και συνδικαλιστών για το ποιος έχει τον έλεγχο της δημόσιας τηλεόρασης. Συχνά λοιπόν οι συγκρούσεις έφερναν, απεργίες, στάσεις εργασίας σε διαφορετικές ομάδες εργαζομένων, με αποτέλεσμα η ΕΡΤ να υπολειτουργεί και να παρουσιάζει μια εικόνα διάλυσης. Ποτέ μια διοίκηση δεν κάθισε σοβαρά και αξιόπιστα στο τραπέζι να κάνει μια συζήτηση με τους συνδικαλιστικούς φορείς της ΕΡΤ και να πάρουν από κοινού αποφάσεις.

Το προσωπικό της ΕΡΤ σας διαβεβαιώ, ότι είναι ένα από τα καλύτερα στον τηλεοπτικό χώρο, σε ευρωπαϊκό και αμερικάνικο επίπεδο. Έχοντας τη διεθνή εμπειρία, ειλικρινά σας λέω, ότι σε καλλιτεχνικό και τεχνικό προσωπικό είμαστε πολύ μπροστά. Και αυτό φάνηκε από την αυτοδιαχείριση των εργαζομένων στο ραδιομέγαρο και την ertopen που συνεχώς δημιουργούσαν δικές τους πατέντες για να λειτουργούν. Όταν γνωρίσεις τη νοοτροπία των ανθρώπων της ΕΡΤ, τους αγκαλιάσεις και αποκτήσεις την εμπιστοσύνη τους έχεις κερδίσει σε όλα τα επίπεδα και μπορεί να θυσιαστούν για σένα.

Οι διοικήσεις, κάνουν ακριβώς το αντίθετο, κατηγορούν τους εργαζόμενους για κηφηνοποίηση της ΕΡΤ. Βεβαίως υπάρχουν και «λουφαδόροι» και ανίκανοι, αλλά αυτό είναι θέμα της διοίκησης να τους εντοπίσει και να πράξει τα δέοντα. Αλλά ας έρθουμε στο δια ταύτα:

Στο Μαξίμου λοιπόν είναι όλα έτοιμα παρά τις αντιδράσεις Βενιζέλου-Κουβέλη. Ο Σίμος Κεδίκογλου έχει την ανακοίνωση στα χέρια του. Νωρίτερα έχει γίνει μια τελευταία σύσκεψη σε ανώτατο επίπεδο υπό τον Αντώνη Σαμαρά για να εκτιμήσουν τις αντιδράσεις που θα ακολουθήσουν την απόφαση.

Με αμφισβητούμενα στοιχεία όλα είχαν τελειώσει, και κατά την προσωπική μας άποψη και το τέλος του Αντώνη Σαμαρά. Στις 4 το απόγευμα δύο ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση, εκλήθησαν στο Μαξίμου, υπουργοί και προβεβλημένα τηλεοπτικά στελέχη που τους ανακοινώθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ, με σκοπό να επωμιστούν το βάρος της απόφασης στα ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο άκουσμα του κλεισίματος «πάγωσαν».

Μεταξύ αυτών που είχαν κληθεί ήταν και οι τηλεοπτικοί αστέρες Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάης, Φεβρωνία Πατριανάκου κ.ά. Παρόντες Δημήτρης Σταμάτης, Γιώργος Μουρούτης, Κώστας Μπούρας και κάποια πληροφορία αναφέρει και τον Μενέλαο Δασκαλάκη πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ. Από τους παρευρισκόμενους που δεν γνώριζαν για την απόφαση, μόνο ένας είπε μπράβο και επικρότησε το γεγονός. Οι άλλοι κοιτάχτηκαν μεταξύ τους και ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες. Απάντηση δεν πήραν. Η απόφαση ήταν τελεσίδικη.

Στις 6 μμ ο Σίμος Κεδίκογλου διαβάζει τον επικήδειο πριν τον ενταφιασμό. Δεν θα μείνω σε λεπτομέρειες από εκείνο το βράδυ της 11ης Ιουνίου 2013, ούτε στις αντιδράσεις των κομμάτων. Η μέρα αυτή θα μείνει στην ιστορία ως μια αποφράδα μέρα στην ιστορία της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και αναλαμβάνουν τη διαχείριση του φορέα με πλήρες σχεδόν πρόγραμμα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Στις 25 Ιουνίου ο Παντελής Καψής αναλαμβάνει υφυπουργός Ραδιοτηλεόρασης για να αναμορφώσει την «αρρωστημένη και διαλυμένη» ΕΡΤ όπως πίστευε η κυβέρνηση.

Μαζί με μια ομάδα «εθελοντών» με υπόσχεση για υψηλές μελλοντικές θέσεις, ξεκινούν να στήσουν τη νέα τηλεόραση με αρχική ονομασία ΕΔΤ-ΔΤ, σαν κλέφτες-γυρολόγοι, περιφερόμενοι στην Παιανία για να καταλήξουν κάποια στιγμή στην Κατεχάκη και την πρώην ΥΕΝΕΔ-ΕΡΤ2, μέχρι τα ξημερώματα της 7ης Νοεμβρίου εισέλθουν τα ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο και εκδιώξουν τους εργαζόμενους που είχαν τον έλεγχο της ΕΡΤ. Η κυβέρνηση ξεκινήσει πλέον να μεταδίδει πρόγραμμα μέσα από το κτίριο. Η κεντρική είσοδος κλείνει και κάποιοι ανεγκέφαλοι περνούν χειροπέδες στην πόρτα εισόδου.

Οι εργαζόμενοι-απολυμένοι αρχίζουν την ενημέρωση από τον υπαίθριο χώρο στην έξοδο της Μεσογείων. Αργότερα μετακομίζουν απέναντι στο κτίριο της ΕΡΤ-ERTopen και μεταδίδουν ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα με τη βοήθεια της ΠΟΣΠΕΡΤ. Καθημερινοί επισκέπτες σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι οι σημερινοί υπουργοί με επικεφαλής τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υποσχόμενοι ότι μόλις έρθουν στην εξουσία θα την επαναφέρουν με όλους τους εργαζόμενους στην προ της 11ης Ιουνίου 2013 λειτουργία.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ έχει αποχωρήσει λόγω ΕΡΤ, ψηφίζει νέο νομοσχέδιο πάνω στις προτάσεις Μόσιαλου με την ονομασία ΝΕΡΙΤ και ξεκινούν οι διαδικασίες λειτουργίας με προσλήψεις και ρουσφέτια. Ο Καψής αποχωρεί από προϊστάμενος της ΕΡΤ για μια θέση στο ευρωκοινοβούλιο στις 14 Απριλίου 2014.

Εντωμεταξύ η ΕΡΤ που έγινε ΝΕΡΙΤ έχει αποκτήσει διοίκηση. Εποπτικό Συμβούλιο και Διοικητικό Συμβούλιο. Θριαμβολογεί, διότι η νέα (ΕΡΤ)ΝΕΡΙΤ θα λειτουργεί με 700-800 άτομα. Στην κυβέρνηση έχουμε αλλαγές και η Σοφία Βούλτεψη είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος και αρμόδια για την ΕΡΤ και ΜΜΕ. Εδώ θα μπορούσαν να γραφτούν δεκάδες σελίδες για τα όσα συνέβησαν με τους επικεφαλής σε ΕΣ και ΔΣ, αλλά ας μείνουμε εδώ προς το παρόν.

Οι εκλογές στις 25 Ιανουαρίου αναδεικνύουν νικητή το ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, όπως είχαν υποσχεθεί. Άνοιξε όμως με λάθος τρόπο και λάθος πρόσωπα, όπως με λάθος τρόπο έκλεισε.

Και δεν συμφωνώ καθόλου με το φίλο Δημήτρη Σταμάτη: «Καλά κάναμε και την κλείσαμε με τέτοια φερέφωνα σαν εσάς», απευθυνόμενος στην βουλευτή-δημοσιογράφο Αννέτα Καβαδία σε έναν διαξιφισμό.

Φίλε Σταμάτη, στην ΕΡΤ υπάρχουν διαμάντια δημοσιογράφοι, όπως και στα ιδιωτικά κανάλια. Μέσα σε έναν χώρο υπάρχουν και ζιζάνια όπως η ήρα και το στάρι. Δεν είναι όμως όλοι ίδιοι. Γνωρίζοντας τι ακριβώς συμβαίνει στην ΕΡΤ, ξέρετε πως κόβονται και ράβονται ειδήσεις με ένα τηλεφώνημα; «Παπαγαλάκια και φερέφωνα» υπάρχουν σε όλους τους χώρους και παρατάξεις. Μην σκαλίζουμε πληγές. Η αναφορά αυτή για «φερέφωνο» ήταν ατυχής!

Σήμερα λοιπόν η ΕΡΤ είναι υποβαθμισμένη και απαξιωμένη στα μάτια των τηλεθεατών και δεν έχει καμιά αξιοπιστία. Άνοιξε με λάθος τρόπο και λάθος λειτουργία. Με μια διοίκηση να βολοδέρνει, και έναν Ταγματάρχη να προσπαθεί να επιβιώσει. Ένα συνονθύλευμα στελεχών, διαφορετικών αντιλήψεων, παρατάξεων και νοοτροπίας. Ήρθαν από τα παλιά ως πρωτεργάτες του κλεισίματος να την λειτουργήσουν. Με έναν Ταγματάρχη που επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος, και μια αποτυχημένη σύμβουλο να κάνουν πρόγραμμα στην ΕΡΤ, αφού εγκατέλειψε τη φίλη και συνεργατιδά του Έλλη Στάη για να «αναμορφώνει» την ΕΡΤ. Έναν Παππά προϊστάμενο, σε ρόλο «παπατζή» να μετράει «τα΄άστρα».

Η ΕΡΤ έχει χάσει την αίγλη και τη λάμψη. Σήμερα είναι ένα συνοικιακό κανάλι της γειτονιάς. Της λείπουν τα πεφωτισμένα στελέχη, οι εμπνευστές και εμψυχωτές παραγωγής ιδεών. Τους λείπει η φαντασία και η ικανότητα να διοικήσουν. Με έναν Ταγματάρχη από τα αζήτητα και μια ομάδα πασοκοσυριζαίων με αριστερές ιδεοληψίες και βεβαρημένο παρελθόν δεν μπορεί η δημόσια τηλεόραση να πάει μπροστά. Όταν βλέπεις τα πρόσωπα που βγαίνουν στο γυαλί σε τρομάζουν.

Αν μέσα στα στελέχη υπάρχουν και ελάχιστοι που έχουν φιλικές σχέσεις με το σύστημα και συμμετέχουν είναι το άλλοθι στον πλουραλισμό. αυτό Το δόλωμα για την ενημέρωση. Μόνο που είναι δηλητηριασμένο. Αγαπητή φίλοι, αυτή ήταν μια σύντομη διαδρομή μέσα στο χρόνο και το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Σε μια προσεχή έκδοση αυτής της διαδρομής, θα διαβάσετε πολύ περισσότερα. Από την συνέντευξη Μαστοράκη ΚΕΒΟΠ. Την ορκωμοσία Ανδρουτσόπουλου, το Μακαριστό Σεραφείμ, μαζί με την άφιξη Καραμανλή. Περιοδείες αρχηγών, εκλογές και πολιτικό παρασκήνιο, μαζί με έρωτες και πάθη εντός και εκτός Ελλάδος.

Μαρτυρίες που αφηγούνται οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές όπως έζησαν τα γεγονότα μέσα από το φακό της ΕΡΤ μέχρι σήμερα. Εμείς θα παρακολουθούμε την πορεία της ΕΡΤ και θα ασκούμε θετική η αρνητική κριτική.

Διότι νέο αίμα πρέπει να εμπλουτίσει την παλιά γενιά μαζί με φρέσκιες ιδέες και πάθος. Όχι σφουγκοκολάριοι και κομματόσκυλα του πολιτικού σωλήνα. Ειδήσεις με πλουραλισμό, πολυφωνία και αντικειμενικότητα. Όχι κυβερνητικό λιβανιστήρι όπως είναι σήμερα….
Άντε για, καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές φίλοι μου.
Κ.Π.!
e-mail: [email protected]
Keywords
φακελος, μαυρο, μαξιμου, αγωνες, ματ, αγωνες, μαξιμου, ματ, φακελος, σταση εργασιας, ΕΡΤ, κανταφι, σαμαρας, απεργιες, υπουργοι, μμε, ιουνίου, νέα, ΕΣΡ, ποσπερτ, συριζα, τσιπρας, δημαρ, εκλογες, ειδήσεις, άφιξη, καλοκαιρι, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια 7 απριλιου, απεργια μμε, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, βενιζελος, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, απεργια 8 νοεμβριου, εκλογες 2014, βγαινουν, νικητη, δημοκρατια, ζιζανια, θεμα, μμε, προγραμμα, ραδιοφωνο, τηλεοραση, υενεδ, mail, αδωνις, αζητητα, αιγλη, αιμα, άφιξη, βοηθεια, βοριδης, βραδυ, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γυαλι, δεοντα, διαστημα, διοικηση, δολωμα, εγινε, ειλικρινα, ειπαν, ειπε, ελλη, ελλη σταη, ενημερωση, εντυπα, ερντογαν, εστια, ιδεες, ιδιο, υφυπουργος, εικονα, καψης, κυβερνηση, κτιριο, λαθος, λαμψη, λειτουργια, λεπτομερειες, λειπει, ματια, μικρο, νοοτροπια, ξερετε, ξημερωματα, ομαδα, ορκωμοσια, παθος, ποσπερτ, προσληψεις, πορτα, πρωταγωνιστες, πρωι, ρολο, σελιδες, συζητηση, σοφια, φαντασια, φεβρωνια, ψευτικα, ωρες, δημητρης, ερωτες, φιλοι, για σενα, χωρα, ιουνίου, κλεφτες, κωστας, μεινει, μπροστα, ομαδες, πληροφοριες, πληγες, θεσεις, βεβαιως, χειροπεδες, χερια
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα