Φ. γεννηματά: η χώρα οδηγείται σε 4ο μνημόνιο

«Απολογισμό ήττας» χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό του 2017 η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της Βουλής. Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για «ένα πικρό ημερολόγιο δύο χαμένων ετών» και σημείωσε ότι «έρχεται το 4ο μνημόνιο».

«Αλυσοδέσατε τη χώρα κ. πρωθυπουργέ» είπε η Φ.Γεννηματά, λέγοντας ότι η κυβέρνηση πήρε στο Eurogroup

το χειρότερο αποτέλεσμα από πλευράς ΔΝΤ, το χειρότερο και από πλευράς Ευρωπαίων.

Η κ. Γεννηματά είπε, απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα να μην κοροϊδεύει το λαό με την 13η σύνταξη, σημειώνοντας ότι αυτή δεν είναι μέτρο εφάπαξ και μεμονωμένο.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι το πλεόνασμα δεν οφείλεται στην ανάπτυξη, αλλά στην υπερφορολόγηση των ελλήνων πολιτών και είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό: «Ο ελληνικός λαός σας έχει καταλάβει πολύ καλά».

«Ό,τι και να εξαγγείλετε έχετε τελειώσει στη συνείδηση του λαού» τόνισε η κ. Γεννηματά.

«Πόσους ρόλους θα παίξετε ακόμη κύριε Τσίπρα; Βιαστείτε γιατί τελειώνουν τα κοστούμια παραλλαγής» σημείωσε και αναρωτήθηκε γιατί θριαμβολογεί ο πρωθυπουργός, αφού πήρε τα χειρότερα μέτρα από κάθε προηγούμενη κυβέρνηση.

«Εξυπηρετήσατε πολύ καλά τον κύριο Σόιμπλε που έχει ξεγνοιάσει μέχρι τις γερμανικές εκλογές» σημείωσε η κ. Γεννηματά. «Αποδεχθήκατε να συνεχίσει ο κ. Σόιμπλε τις απαράδεκτες τακτικές του και να συνεχίσει ο ελληνικός λαός να υποφέρει» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενη στις τουρκικές προκλήσεις, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η Ελλάδα είναι ανοχύρωτη απέναντι σε αυτές και ζήτησε από την κυβέρνηση να σταματήσει «τις εξαγγελίες και τις ανακοινώσεις».

Όσον αφορά το προσφυγικό, η κ. Γεννηματά είπε ότι «η κυβέρνηση έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά». «Έχετε χρέος να απαιτήσετε από την ΕΕ να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της» σημείωσε.

«Μέχρι το 2020 θα έχουμε μόνιμα μέτρα τα οποία έχετε δεχθεί και με τα οποία έχετε συμφωνήσει» είπε η κ. Γεννηματά απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό και αναρωτήθηκε για ποιες επενδύσεις μιλά η κυβέρνηση με «την αυξημένη φορολόγηση και τις απαγορευτικές εισφορές».

Τόνισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό του 2017, λέγοντας ότι αυτός αποτελεί την «τελική πράξη επίθεσης στη μεσαία τάξη».

Keywords
Τυχαία Θέματα