Εβλεπε τον καρχαρια να κατασπαραζει τον αντρα της...

08:17 11/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Ο 51χρονος Βρετανός Paul Wilcox ζούσε τα τελευταία χρόνια με την σύζυγό του Victoria στο Byron Bay της Αυστραλίας, όπου είχε δραστηριοποιηθεί...
ως επιχειρηματίας. Ο άντρας πήγε να κολυμπήσει στην παραλία Clarkes Beach, ενώ η σύζυγός του παρακολουθούσε από την ακτή σε μια απόσταση 30 με 40 μέτρα.

Ξαφνικά ένας τεράστιος
λευκός καρχαρίας επιτέθηκε στον 51χρονο, τον άρπαξε από το δεξί πόδι και το αίμα του πλημμύρισε στο νερό. Η σύζυγος του 51χρονου παρακολουθούσε τη σκηνή εμβρόντητη και ανίκανη να βοηθήσει, ενώ ο Βρετανός Mark Hickey, δικηγόρος, που έκανε τις διακοπές του στην περιοχή, είδε το αίμα στο νερό και έτρεξε να βοηθήσει το θύμα.

Ο Hickey με κίνδυνο της ζωής του τράβηξε τον 51χρονο στην ακτή και του έκανε τεχνητή αναπνοή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο μεταξύ κατέφθασε ασθενοφόρο με γιατρό και προσπάθησαν να επαναφέρουν το θύμα, αλλά ο άντρας είχε ήδη εκπνεύσει.

Όπως δήλωσε ο Hickey όλη η τοπική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από το περιστατικό, αν και πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά επιθέσεων καρχαριών σε κολυμβητές στη χώρα.

Ο λευκός καρχαρίας δεν θανατώθηκε, καθώς αποτελεί είδος προς εξαφάνιση, αλλά οι αρχές χρησιμοποίησαν ελικόπτερα και τζετ σκι για να απομακρύνουν τον καρχαρία στην ανοικτή θάλασσα.

Σημειώνεται ότι το θύμα ήταν καλός κολυμβητής και είχε πάθος με την κολύμβηση, αλλά σύμφωνα με τις αρχές το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί σημείο έλξης για τους καρχαρίες εξαιτίας των δολωμάτων που τοποθετούν οι ντόπιοι ψαράδες.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα