Ετινγκερ : apo tetaρτη η ελλαδα μπορει να χρειαστει ανθρωπιστικη βοηθεια...

15:55 29/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Καθημερινά, η Ελλάδα χρειάζεται πετρέλαιο, αέριο, τρόφιμα, φάρμακα που έρχονται από το εξωτερικό και τα οποία ...
δεν θα μπορεί να πληρώσει. Η Κομισιόν και τα άλλα κράτη μέλη θα πρέπει να υποστηρίξουν την Ελλάδα με ανθρωπιστική βοήθεια».

Μιλώντας στη γερμανική οικονομική εφημερίδα, «Handelsblatt», (στην έκδοση της Δευτέρας) ο γερμανός επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ, εμφανίστηκε
αρκετά επικριτικός ως προς την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διακόψει τις διαπραγματεύσεις την ύστατη στιγμή και να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, ενώ σχολιάζει πως η απόφαση του Τσίπρα «ήταν ενάντια στο πνεύμα των ευρωπαϊκών συμφωνιών τις οποίες και καταστρατήγησε».

Επιπλέον, έθεσε και θέμα ανθρωπιστικής βοήθειας, από πλευράς της ΕΕ, προς την Ελλάδα για να αποτραπεί πιθανή ανθρωπιστική κρίση. Σημείωσε πως κάτι τέτοιο ενδέχεται να χρειαστεί να προωθηθεί από την Τετάρτη.

Χαρακτήρισε το δημοψήφισμα μια κίνηση που δεν βοηθά καθόλου τη συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ στη συνέχεια, σημείωσε, η Ελλάδα έχει ακόμη την ευκαιρία να επανέλθει στο τραπέζι και να δεχθεί την πρόταση των θεσμών. Απέρριψε, όμως, οποιαδήποτε πιθανότητα να υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση κάτω υπό άλλους όρους και προτάσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα