Ερτ: λουκετα υποσχεσεις και ψηλο γαζι-η ιστορια ξαναγραφεται!

12:39 19/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Σήμερα αποφάσισα, αντί σχολίου να ασχοληθώ με κάτι διαφορετικό. Ανέσυρα από το αρχείο μου δηλώσεις αξιωματούχων των τελευταίων κυβερνήσεων, για να δείτε πόσο «αγαπούσαν» την...
ΕΡΤ. Με την επίκληση της αναδιοργάνωσης, την έκαναν πειραματόζωο, ασελγώντας βάναυσα επάνω της, καταπατώντας την έννοια της ελευθερίας και της δημοκρατίας οι ανεύθυνες κυβερνήσεις.

-22-8-2011 ΠΑΣΟΚ, ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ : Ανακοινώνει το κλείσιμο
του πρώτου καναλιού ΕΤ-1 και σημειώνει μεταξύ άλλων: «Είναι καιρός πλέον να σταματήσει ο ασφυκτικός κομματικός και συνδικαλιστικός έλεγχος των δημόσιων μέσων επικοινωνίας..κρίνουμε ότι πλέον είναι ώριμες οι συνθήκες να περάσουμε και στην επόμενη φάση της ανεξαρτησίας της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης..Δεν ξαναρχίζουμε από την αρχή. Υπάρχει μια εξέλιξη. Στους είκοσι πρώτους μήνες διακυβέρνησης από το ΠαΣοΚ έγιναν σημαντικά βήματα εξορθολογισμού, είναι όμως αναγκαίο να γίνουν πολύ μεγαλύτερα.. Βασικός στόχος των αλλαγών που επέρχονται είναι η μετατροπή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης από κρατικό κυβερνητικό μέσο σε ένα μέσο δημόσιο, ανεξάρτητο και αποκομματικοποιημένο...... Από τη σελίδα αυτή θα απουσιάζει η ΕΤ1, αφού θα καταργηθεί και θα ενσωματωθεί στη ΝΕΤ και στην ΕΤ3».

Όπως είδατε, όλα αυτά τα έκανε το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή μια τρύπα!!!

-11-6- 2013: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ο ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ανακοινώνει το κλείσιμο της ΕΡΤ και τονίζει: «Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες. Η ΕΡΤ είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης και αυτό τελειώνει σήμερα.
Έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της, καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων. Υπάρχει καθεστώς προνομίων για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσά που μοιράζει στις ιδιωτικές παραγωγές. Να μην αναφερθούμε επίσης στο τεράστιο κόστος των εξωτερικών μεταδόσεων. Για να μην πούμε ότι διαθέτει περιοδικό χωρίς αναγνώστες.

Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε σκάνδαλο. Αυτά όλα τελειώνουν σήμερα και τελειώνουν οριστικά. Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ..Και στη θέση της θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος, δημόσιος - αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικά ελεγχόμενος - Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης.
Κατά τα πρότυπα των πιο επιτυχημένων δημόσιων Ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της Ευρώπης. Το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται αμέσως, ώστε να λειτουργήσει το ταχύτερο ο νέος φορέας».

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ σημερινός πρωθυπουργός. Το ίδιο βράδυ δήλωνε από το Ραδιομέγαρο για το κλείσιμο της ΕΡΤ: «Πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως όχι μόνο ενάντια στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αλλά στο σύνολο του ελληνικού λαού». Στο ίδιο μοτίβο με σκληρές δηλώσεις, όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

-25-1-2015. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποχώρησαν από την εξουσία και άφησαν πίσω τους συντρίμμια. Ένα τηλεοπτικό φιάσκο, που είναι ανάξιο μιας οποιασδήποτε συζήτησης.

-10-2-2015 ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Νέα συγκυβέρνηση. Προγραμματικές δηλώσεις. Ο αρμόδιος υπουργός επικρατείας ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΣ δήλωνε στη βουλή για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ:
«Εντός του επόμενου μήνα ο νόμος για την επανίδρυση της ΕΡΤ..Ο νόμος θα έρθει σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής. Θα δημιουργεί διαυγές νομικό πλαίσιο χωρίς ρεβανσισμούς, προχειρότητες και μαύρο στις οθόνες...., και πρόσθεσε ότι: η κυβέρνηση δεν επιθυμεί επιστροφή στο παρελθόν για λίγους κι εκλεκτούς, με εξωφρενικές δαπάνες και εργαζομένους που ήταν πιο ίσοι από τους άλλους. ΕΡΤ από μηδενική βάση».

Φίλοι μου τα συμπεράσματα δικά σας. Λέτε να μας δουλεύουν όλοι ψηλό γαζί, και εμείς σαν «χάνοι» να τους πιστεύουμε; Λέτε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει κάτι; Μπα...περίεργο μου φαίνεται. Λέτε να ..δούμε «φούρνους» να γκρεμίζονται;
Keywords
Τυχαία Θέματα