Ερχεται το διαφορετικο αυτοκινητο των 5.900 ευρω...

12:01 3/5/2016 - Πηγή: Fimotro
Το επόμενο βήμα έκανε η Elio Motors στο δρόμο προς το λανσάρισμα...
στην αγορά των ΗΠΑ ενός χαμηλού κόστους οχήματος 1+1 θέσεων. Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 2009 από τον Paul Elio και έχει τη βάση της στο Φίνιξ της Αριζόνα, ανακοίνωσε ότι βρήκε εγκαταστάσεις στην πολιτεία του Μίσιγκαν.
Εκεί θα κατασκευάζονται τα πρωτότυπα E-Series, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε δοκιμές ασφαλείας και ελέγχου των διάφορων
συστημάτων, όπως το ABS. Προς το τέλος του 2016 θα ακολουθήσει η κατασκευή 100 αυτοκινήτων προ-παραγωγής για τις τελικές δοκιμές. Αν όλα ολοκληρωθούν βάσει σχεδίου, το τρίκυκλο της Elio Motors θα βγει στην παραγωγή εντός του 2017.
Το εικονιζόμενο πρωτότυπο P5 εφοδιάζεται με τρικύλινδρο κινητήρα 0,9 lt. την εξέλιξη του οποίου έχει αναλάβει η γερμανική εταιρεία μηχανολογίας IAV. Η εταιρεία ανακοινώνει 0-96 km/h σε 9,6 sec και τελική ταχύτητα άνω των 160 km/h. Στόχος είναι η μέση κατανάλωση στον αυτοκινητόδρομο να είναι κάτω από 3 lt/100 km.
Το μοντέλο παραγωγής θα προσφέρει τις ανέσεις και την ασφάλεια ενός κανονικού αυτοκινήτου: θα υπάρχει κλιματισμός, παράθυρα, αερόσακοι, πόρτα με κλειδαριά κ.α. Και όλα αυτά σε τιμή που θα αρχίζει από τα 6.800 δολάρια.
Αν θα το δούμε στην Ευρώπη; Μάλλον ναι…
Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα