''eρχεται νεο μισθολογιο - λαιμητομος για τους δημοσιους υπαλληλουσ''...

23:29 16/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Για «νέο μισθολόγιο-λαιμητόμο» για τους δημόσιους υπαλλήλου που σχεδιάζει η κυβέρνηση κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ...
Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σε δηλώσεις του είπε ότι τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το νέο μισθολόγιο
των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο μάλιστα θα περιλαμβάνει και «πριμ παραγωγικότητας», στους δημόσιους υπαλλήλους που διακρίνονται για την αποδοτικότητά τους.

Την ίδια στιγμή που η καταρρέουσα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ξεπουλά τις ελληνικές τράπεζες έναντι εξευτελιστικού τιμήματος σε κερδοσκοπικά funds και σε ντόπιους ολιγάρχες, ξεκινάει ένα νέο γύρο επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων στο Δημόσιο, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Ακόμη χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη διαδικασία της δήθεν, όπως λέει, «αξιολόγησης» που θα δημιουργήσει την «δεξαμενή» των υπό απόλυση διαθεσίμων σε συνδυασμό με το νέο μισθολόγιο.

Τονίζει δε ότι οι κινήσεις αυτές θα αποτελέσουν το όχημα του πετσοκόμματος των μισθών των εργαζομένων στο Δημόσιο, συνθλίβοντας ακόμα και κάτω από τα όρια της επιβίωσης τους μισθούς των υπαλλήλων.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα