Επιθεση παπανδρεου απο τη ροδο στη δεξια και αριστερη συντηρηση

09:00 18/7/2016 - Πηγή: Fimotro
Επίθεση στην δεξιά και αριστερή συντήρηση «που υπονόμευσε και υπονομεύει κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια που έχει ανάγκη η χώρα για να βγει από την κρίση» εξαπέλυσε χθες...
το βράδυ, σε ομιλία του στη Ρόδο, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου υπεραμυνόμενος της πολιτικής που άσκησε η κυβέρνηση του.

Η ομιλία του κ. Παπανδρέου πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο
του νησιού και την παρακολούθησαν αρκετά στελέχη και οπαδοί του κόμματος του. Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το τέρας της δημαγωγίας και κυρίως θα πρέπει να «ξεριζωθεί η πελατειακή λογική» για να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του τόπου.
«Επειδή αυτά που λέμε δεν αρέσουν ούτε στην δεξιά ούτε στην αριστερή συντήρηση θέλουν να μας θάψουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου ασκώντας έντονη κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
«Η χώρα έχει ανάγκη από ένα μορατόριουμ εθνικής συνεννόησης σε προοδευτικό πλαίσιο» τόνισε επίσης ο κ. Παπανδρέου ενώ αναφορικά με τον εκλογικό νόμο επεσήμανε ότι «θα μπορούσαμε να στηρίξουμε την απλή αναλογική εάν γινόταν το σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών στις οποίες διακινείται το μαύρο πολιτικό χρήμα».
Υπεραμύνθηκε επίσης της ανάγκης να υπάρξουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, στο πλαίσιο που είχε καθορίσει η κυβέρνηση του τονίζοντας ότι έχει ανακοπεί από τότε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επί μακρόν στις διεθνείς πολιτικές εξελίξεις τονίζοντας την ανάγκη να στραφεί σε πιο προοδευτική κατεύθυνση η Ευρώπη για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα σοβαρά θέματα που προκύπτουν και απειλούν την ασφάλεια και την ευημερία των λαών.
Keywords
Τυχαία Θέματα