Επαφες του ομπαμα με ελλαδα και ιταλια για την προσφυγικη κριση...

14:45 12/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Την παρέμβαση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα προκάλεσε η παρατεινόμενη ...
προσφυγική κρίση στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την Ελλάδα και την Ιταλία προκειμένου να υπάρξει «βελτίωση των θαλάσσιων επιχειρήσεων» με στόχο τη μεγαλύτερη επιτήρηση ενάντια στο ενδεχόμενο οι Σύροι και άλλοι πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τις χώρες τους με λέμβους, να χάνουν την ζωή τους κατά το διάπλου.

Ο
ίδιος άλλωστε αναφερόμενος στη προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ότι η υφήλιος θα πρέπει να αναμένει ότι θα υπάρχουν προβλήματα με τους πρόσφυγες για δεκαετίες.

Σε ομιλία που εκφώνησε σε μία εκδήλωση με στελέχη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ο Μπαράκ Ομπάμα επισήμανε ότι οι στρατιωτικές συρράξεις και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα συμβάλουν στο ξέσπασμα προσφυγικών κρίσεων.

Για τον λόγο αυτόν, ο ίδιος έχει αναλάβει πρωτοβουλίες, τόσο για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, όσο και για την ασφαλή μετάβαση των προσφύγων σε ασφαλέστερα μέρη του πλανήτη, καθώς και για το κλιματικό, για το οποίο βέβαια, οι ΗΠΑ οφείλουν να προωθήσουν τις δράσεις που έχουν αναλάβει βάσει των επαφών που γίνονται για τη βελτίωση του κλίματος και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, ώστε να μειώσει τις εκπομπές των ρύπων που ενισχύουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου στον πλανήτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα