Εντονες αντιδρασεις για την αποφαση της olympic air

09:02 25/7/2013 - Πηγή: Fimotro

Εντονες αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση της Olympic Air να σταματήσει μέχρι τις 13 Οκτωβρίου τις πτήσεις προς τρία βασικά αεροδρόμια της Ελλάδας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και της Ρόδου, με...
εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, εμπορικά επιμελητήρια αλλά απλούς πολίτες να κάνουν λόγο για τεράστιο πλήγμα στις τοπικές κοινωνίες
αλλά και στην οικονομία των περιοχών.
Την απόφαση της Olympic Air να σταματήσει τις πτήσεις από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, κατήγγειλε με ανακοίνωσή του, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), σημειώνοντας πως η κίνηση αυτή υποβιβάζει ακόμη περισσότερο τη Θεσσαλονίκη, το αεροδρόμιο της οποίας έχουν εγκαταλείψει τα τελευταία χρόνια πολλές ξένες αεροπορικές εταιρείες.
«Από τη συγκεκριμένη κίνηση της Ολυμπιακής ιδιαιτέρως θα ζημιωθούν οι επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής, καθώς το συγκεντρωτικό και γραφειοκρατικό σύστημα της χώρας επιβάλλει συχνά την παρουσία εκπροσώπων τους στην Αθήνα, όπου εδρεύουν τα υπουργεία και οι άλλοι βασικοί φορείς του Δημοσίου.
Ζημία
Επίσης, ζημιωμένος θα βγει και ο τουρισμός της περιοχής, αφού η αεροπορική οδός είναι η δημοφιλέστερη για τη πρόσβαση στη Θεσσαλονίκη και κάθε μείωση του αριθμού των δρομολογίων λειτουργεί αρνητικά για τις αφίξεις», καταλήγει το ΕΕΘ. Τη δυσαρέσκειά του για τη διακοπή των αεροπορικών δρομολογίων της Olympic Air από την Αθήνα στη Ρόδο από 30 Σεπτεμβρίου εκφράζει με δήλωση του, ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς τονίζοντας ότι η διακοπή αυτή θα έχει αρνητικές συνέπειες για το νησί.
«Είναι μια κίνηση που πλήττει καίρια τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό της χώρας και όλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και του τουριστικού προϊόντος, για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού κι αυτό σε μία περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε τη διατήρηση, αν όχι την ενίσχυση, της μόνης πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας που αντιστέκεται στη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης και προσφέρει έσοδα στο Δημόσιο», επισημαίνει ο δήμαρχος Ρόδου.
Σε ανάλογο μήκος κινείται και η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ρόδου, επισημαίνοντας μάλιστα πως η κίνηση της Olympic Air έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της Cyprus Airways να αναστείλει ήδη από την 1/7/2013 το ίδιο δρομολόγιο.
Εξορθολογισμός
Aπό την άλλη πλευρά, η Olympic Air αποδίδει τον τερματισμό των πτήσεων προς Ρόδο από τις 30 Σεπτεμβρίου και προς Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο από τις 14 Οκτωβρίου στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και προσθέτει πως ο εξορθολογισμός του πτητικού της έργου είναι μονόδρομος προκειμένου να συνεχίσει το έργο της.
Να σημειωθεί ότι η Olympic Air, αποτελεί το διάδοχο σχήμα της παλαιάς Ολυμπιακής, και πέρασε στον Όμιλο MIG το 2009 έναντι τιμήματος ύψους 177,2 εκατομμυρίων ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών τεχνικής βάσης και επίγειας εξυπηρέτησης) από το ελληνικό δημόσιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα