Ενοπλη επίθεση στην παλαιά πόλη της ιερουσαλήμ: νεκροί δύο αστυνομικοί και οι 3 δράστες

21:31 14/7/2017 - Πηγή: Fimotro

Οι δύο αστυνομικοί ήταν ηλικίας 22 και 30 ετών, διευκρίνισε η εκπρόσωπος, η οποία πρόσθεσε πως ένας τρίτος αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά κατά την επίθεση, οι τρεις δράστες της οποίας σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις της τάξης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν όταν οι 3 δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον Ισραηλινών αστυνομικών στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ προτού διαφύγουν με κατεύθυνση την πλατεία των Τεμενών όπου οι δυνάμεις ασφαλείας τους σκότωσαν, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Στο βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε στην πλατεία των Τεμενών και μεταδόθηκε

από ισραηλινά και παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης, ακούγεται ανταλλαγή πυρών.

Είναι η πρώτη τόσο μεγάλη επίθεση με πυροβόλο όπλο που σημειώνεται εδώ και χρόνια μέσα στην παλιά πόλη, που βρίσκεται στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, επισημαίνουν οι σχολιαστές.

Η πλατεία των Τεμενών είναι το τρίτο πιο ιερό μέρος για το ισλάμ. Σε αυτή βρίσκεται και το Τείχος των Δακρύων, το πιο ιερό μέρος για τον ιουδαϊσμό.

Λίγο μετά το συμβάν μεγάλη δύναμη της αστυνομίας απέκλεισε την παλιά πόλη, ενώ ανακοίνωσε ότι έχουν κλείσει όλες οι είσοδοι στην πλατεία των Τεμενών και «δεν θα πραγματοποιηθεί η προσευχή της Παρασκευής».

Από τον Οκτώβριο του 2015 σημειώνονται σποραδικά βίαια επεισόδια στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, από τα οποία έχουν σκοτωθεί 277 Παλαιστίνιοι , 42 Ισραηλινοί, δύο Αμερικάνοι, δύο Ιορδανοί, ένας κάτοικος Ερυθραίας, ένας Σουδανός και μία Βρετανίδα, σύμφωνα με τον απολογισμό του AFP.

Δεν θα πραγματοποιηθεί η προσευχή της Παρασκευής για τους μουσουλμάνους

Η αστυνομία στο Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι προσευχές των μουσουλμάνων σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, μετά τον σοβαρό τραυματισμό δύο Ισραηλινών από τρεις ενόπλους, οι οποίοι στη συνέχεια έπεσαν νεκροί από πυρά αστυνομικών.

Η απαγόρευση αφορά την προσευχή της Παρασκευής στο τέμενος Αλ-Ακσα, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό ενόπλων.

Οι ένοπλοι που έκαναν την επίθεση ήταν Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα