Ενας αγανακτισμενος τριτεκνος κοινοποιει επιστολη στον πρωθυπουργο για τις μετεγγραφες φοιτητων

17:13 24/9/2014 - Πηγή: Fimotro
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, κ. ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ, ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΑΝΤΩΝΙΟ ΣΑΜΑΡΑ
κ. Υπουργέ
Πριν λάβετε την οποιαδήποτε απόφασή σας, σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτητών και πριν αποκλείσετε τα τέκνα πολύτεκνων, τρίτεκνων, κ.λ.π που εισήχθησαν με το 10%, για...
το προσεχές ακαδημαϊκό έτος, με το δέοντα σεβασμό και την ανάλογη εκτίμηση, σας γνωρίζω τα παρακάτω.

Ως γνωστόν ο νόμος για τις επιπλέον
θέσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των ειδικών κατηγοριών (πολυτέκνων, τριτέκνων, κοινωνικών κριτηρίων) κρίθηκε αντισυνταγματικός.

Επιπλέον θέσεις εισαγωγής, οι οποίες αφορούσαν πολύτενους τρίτεκνους κ.λ.π., σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δίνονταν σ’ αυτούς που συμμετείχαν στις γραπτές πανελλαδικές εξετάσεις με το 90% ΑΛΛΑ ΚΑΙ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΕ ΤΟ 10%, δηλ. καταθέτοντας απλώς μηχανογραφικό με τη βαθμολογία τους από τα δύο προηγούμενα έτη αντίστοιχα.

Εφόσον ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός καταργήθηκαν οι επιπλέον θέσεις και για τις δυο κατηγορίες, ήτοι και για αυτούς που εισάγονταν με το 90%, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟ 10%.

κ. Υπουργέ

Αβίαστα τεκμαίρεται, πως θέλοντας ο νομοθέτης να επανορθώσει ή ισοσκελίσει την απώλεια επιπλέον θέσεων για τις πολύτεκνες, τρίτεκνες οικογένειες κ.λ.π και να ευνοήσει αυτές, έφερε στη Βουλή το νόμο του Μαΐου του 2014, για τις ελεύθερες μετεγγραφές, των ανωτέρω ειδικών κατηγοριών, ο οποίος και ψηφίστηκε. Είναι λοιπόν λογικό και δίκαιο, ηθικό και νόμιμο, να ισχύει ο νόμος αυτός όχι μόνο για όσους έλαβαν μέρος στις γραπτές εξετάσεις και πέτυχαν, αλλά και για όσους συμμετείχαν με το 10% (6% επιτυχόντες απόφοιτοι του 2013 και 4% επιτυχόντες απόφοιτοι του 2012), καταθέτοντας απλώς μηχανογραφικό.
Σίγουρο είναι πως οι θέσεις αυτές για του αποφοίτους του 2012 και ’13 είναι ελάχιστες!

Ευελπιστώ πως σύντομα θα καταθέσετε σχετική τροπολογία, με την οποία θα δίνεται το δικαίωμα μετεγγραφής για ΟΛΟΥΣ τους εισαχθέντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ που κατέθεσαν φέτος μηχανογραφικό προς άρση της ολοφάνερης αδικίας την οποία βέβαια, σεις ως έγκριτος πανεπιστημιακός και νομικός καλύτερα γνωρίζετε, πως μια προσφυγή σ’ ένα δικαστήριο άμεσα θα διορθώσει. Ώσπου όμως να εκδοθεί η απόφαση και να τελεσιδικήσει θα έχει χαθεί πολύτιμος ακαδημαϊκός χρόνος και χρήματα.

Ειδάλλως, δημιουργείται τεράστια και πρωτόγνωρη αδικία που εγγίζει τα όρια μιας νομικής θλιβερής εκτροπής ως και συνταγματικής τοιαύτης στα πλαίσια της ισότητας των πολιτών απέναντι στο νόμο, άρθρο 4 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος με την επικείμενη αδικία εις βάρος των παιδιών που εισήχθησαν με το 10% και δεν δικαιούνται μετεγγραφής.

Προσωπικά σας αναφέρω, πως φέτος ο ένας γιός μου πέρασε με το 4% (απόφοιτος 2012) στη Χίο, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και ο άλλος μου γιός με το 6% (απόφοιτος 2013) στην Πάτρα στο τμήμα Φιλοσοφίας και η υπόλοιπη οικογένειά μου μένει μόνιμα σε τρίτη πόλη, εύλογο και αυθόρμητο το ερώτημά μου γιατί να μην μπορούν να σπουδάσουν στην ίδια πόλη τα παιδιά μου, την στιγμή που υπάρχει αντίστοιχη σχολή; Δεδομένου ότι τα οικονομικά όλων μας είναι περιορισμένα; Γιατί μου στερείτε το δικαίωμα να σπουδάσουν τα παιδιά μου; Γιατί με κάνετε να αγανακτώ;

Ελπίζω, αναμένω!

Μετά τιμής

Αγανακτισμένος ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ γονιός
Keywords
Τυχαία Θέματα