Εκτη παραταση για την τακτοποιηση των αυθαιρετων

13:12 10/1/2013 - Πηγή: Fimotro

Σε νέα παράταση της προθεσμίας για υπαγωγή στον νόμο 4014/2011 για τα αυθαίρετα _ την έκτη κατά σειρά _ ενδέχεται να προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ). Όπως διευκρινίζουν παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα... καθώς ακόμη δεν έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή
οι ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την υπαγωγή στο νόμο οι οποίες είχαν κατατεθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Το υπουργείο ελπίζει ότι με αυτό το πακέτο των ρυθμίσεων θα αυξηθεί ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων για τακτοποίηση αυθαιρέτων, ο οποίος είναι μικρότερος (460.000 αιτήσεις έως το τέλος του 2012) από τον αναμενόμενο εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης.
Σύμφωνα με το tovima.gr, η απόφαση αναμένεται να ληφθεί άμεσα διότι, μετά την τελευταίαπαράταση, ως καταληκτική ημερομηνία έχει οριστεί η 31η Ιανουαρίου 2013. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ προσανατολίζεται σε παράταση τουλάχιστον δύο μηνών της προθεσμίας υποβολής φακέλου.
Μάλιστα, αναμένεται ότι αυτή θα αφορά και τις ευνοϊκές ρυθμίσεις, οι οποίες αναμένεται ότι τελικά θα ψηφιστούν τις επόμενες ημέρες. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, είχαν και αυτές καταληκτική ημερομηνία την 31η Ιανουαρίου του 2013. Όπως εξηγούν πηγές του υπουργείου, υπάρχει και άλλος λόγος για την παράταση της προθεσμίας. Γιατί ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η νέα ρύθμιση που ετοιμάζεται για τα αυθαίρετα, η οποία όπως είχε δηλώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Στ. Καλαφάτης θα ήταν έτοιμη στο τέλος Ιανουαρίου και θα έδινε οριστική λύση στο θέμα των αυθαιρέτων στην Ελλάδα.
Όπως είχε επισημάνει τότε ο κ. Καλαφάτης αναμένεται, μεταξύ άλλων, να γίνει κατηγοριοποίηση των αυθαιρέτων ώστε όσοι έχουν μικρές παραβάσεις εντός νομίμως υφιστάμενων κτισμάτων να μπορέσουν να πάρουν οριστικούς τίτλους και όχι μόνο για 30 χρόνια.
Keywords
Τυχαία Θέματα