Εκλογες στον ιατρικο συλλογο αθηνων...

Στις κάλπες προσέρχονται περί τους 19.000 γιατρούς της Αθήνας, Κυριακή 12 και Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014, προκειμένου να αναδείξουν νέο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ), ...
Πειθαρχικό και Εξελεγκτικό Συμβούλιο καθώς και τους 30 εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΣΑ, δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι έχουν ανανεώσει την εγγραφή έτους 2014 μέχρι και την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου.

Οι
εκλογές θα διεξαχθούν στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ. Οι κάλπες θα μείνουν ανοικτές την Κυριακή από τις 7.31 το πρωί έως τις 6.52 το βράδυ και τη Δευτέρα από τις 7.31 το πρωί έως τις 6.51 το βράδυ.

Για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία είναι απαραίτητες η ιατρική και η αστυνομική ταυτότητα.
Την ψήφο των μελών του ΙΣΑ διεκδικούν 14 παρατάξεις. Η κεντροδεξιά και δεξιά παράταξη που κατέχει σήμερα το προεδρείο με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Πατούλη έχει διασπαστεί σε πέντε διαφορετικές παρατάξεις και ισάριθμα ψηφοδέλτια.

Υπάρχει η παράταξη ΔΗΚΙ – ΙΣΑ του νυν προέδρου κ. Πατούλη. Επίσης, η παράταξη «Νέα Ιατρική Κίνηση- ΝΙΚΙ – ΙΣΑ» με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ κ. Γιώργο Ελευθερίου. Στον ίδιο –κεντροδεξιό- χώρο βρίσκονται οι συνδυασμοί των πρώην γιατρών του ΙΚΑ «Θα πούμε την αλήθεια – Ιατρική Κίνηση Αλληλεγγύης» με επικεφαλής τον κ. Ευρυπίδη Μπιλιράκη καθώς και των νέων γιατρών «Νέα Ιατρική Προοπτική».

Στον ΣΥΡΙΖΑ πρόσκειται η παράταξη «Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών» με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Μπασκόζο. Το κόμμα του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν οι «Ιατροί Μπροστά» και τη ΔΗΜΑΡ ο συνδυασμός «Ιατρική Συνεργασία για την Υγεία- ΙΑΣΥ». Την ψήφο των γιατρών διεκδικούν και οι γιατροί που πρόσκεινται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ –είναι το «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή» καθώς και εκείνοι που εκφράζουν το ΚΚΕ (ΔΗΠΑΚ).
Keywords
Αναζητήσεις
που πρόσκειται η νεα ιατρικη κινηση
Τυχαία Θέματα