“ειμαι και εγω… συνταξιουχοσ”(!) λεει τωρα ο τοσκας και ομολογει το λαθος με τα δακρυγονα

12:17 4/10/2016 - Πηγή: Fimotro

Αλλαγή στάσης σήμερα από τον υπουργό προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα ο οποίος παραχωρώντας συνέντευξη στο Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή του στον Real fm, ομολόγησε ότι «δεν έπρεπε να γίνει χρήση δακρυγόνων, ήταν υπερβολική απέναντι στους συνταξιούχους». Στην ίδια συνέντευξη και σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Ν. Τόσκας τόνισε ότι «πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη συνεννόηση διαδηλωτών και αστυνομίας». Υπογράμμισε δε, ότι «ούτε

ένα δακρυγόνο είναι καλό», ενώ επιτέθηκε σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «θα ήθελα να ρωτήσω τους υπουργούς της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πόσα δακρυγόνα πέφταν την εποχή τη δική τους; Γύρω στις 4000 στην εποχή τη δική τους».

«Είμαι υπεύθυνος για τα καλά και τα κακά»
Ερωτηθείς από ποιον δόθηκε η εντολή για ρίψη χημικών, σημείωσε: «ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ήταν 1.200 διαδηλωτές συνταξιούχοι που διαμαρτύρονταν για το δίκιο τους. Ταρακουνήθηκαν τα λεωφορεία, εκεί δόθηκε από τον τοπικό διοικητή για χρήση δακρυγόνων. Εγώ ανέλαβα την πολιτική ευθύνη. Εγώ είμαι υπεύθυνος για τα καλά και για τα κακά».
Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο μπροστά, παραδέχτηκε ότι: «δεν έπρεπε να γίνει χρήση δακρυγόνων, ήταν υπερβολική απέναντι στους συνταξιούχους και σ’ αυτό είμαι ξεκάθαρος».

«Κι εγώ συνταξιούχος είμαι-Είναι δίκαια τα αιτήματα των ανθρώπων»
Τέλος, ο υπουργός είπε πως και ο ίδιος είναι συνταξιούχος. «Μην νομίζετε ότι δεν συμμεριζόμαστε τα αιτήματα αυτών των ανθρώπων», ανέφερε και χαρακτήρισε δίκαιο τον αγώνα των εργαζομένων προσθέτοντας πως «πρέπει να διαδηλώνουν. Και η κυβέρνηση προσπαθεί να σταθεροποιήσει την κατάσταση σε πολύ δύσκολες συνθήκες».

Πηγή: Τόσκας: Δεν έπρεπε να γίνει χρήση δακρυγόνων-Κι εγώ συνταξιούχος είμαι, είναι δίκαια τα αιτήματά τους | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/292306/toskas-den-eprepe-na-ginei-hrisi-dakrygonon-ki-ego-syntaxioyhos-eimai-einai-dikaia-ta#ixzz4M6e5MHaV

Keywords
Τυχαία Θέματα