Εγκριθηκε απο το eurogroup η διπλη δοση

07:45 14/5/2013 - Πηγή: Fimotro

Τη διπλή δόση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 7,5 δισ. ευρώ, ενέκρινε το Eurogroup το απογευμα της Δευτέρας. Ειδικότερα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες, ενέκριναν...
για την Ελλάδα τις δόσεις του Μαΐου,
ύψους 4,2 δισ. ευρώ, και του Ιουνίου, ύψους 3,3 δισ ευρώ.

Η είδηση αυτή προστίθεται στις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για πολύ θετικό κλίμα απέναντι στην Ελλάδα, ενώ νωρίτερα είδε το φως της δημοσιότητας επιστολή του υφυπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Στέφεν Κάμπετερ προς το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, η οποία αναφέρεται σε συμφωνία της Γερμανίας να εγκριθεί η διπλή δόση, ύψους 7,54 δισ. ευρώ, για την Αθήνα.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είπε από το βήμα του ΣΕΒ ότι θα σταματήσουν οι τριμηνιαίες αξιολογήσεις της τρόικας και η επόμενη κρίσιμη επίσκεψή της θα είναι τον Οκτώβριο, οπότε θα υπάρξει η δύσκολη διαπραγμάτευση για τον προϋπολογισμό του 2014.

Την ίδια στιγμή, η Κομισιόν προϊδεάζει για ανάγκη λήψης νέων μέτρων, ύψους περίπου 8 δισ. ευρώ, τη διετία 2015-16, προκαλώντας σχόλια στον εγχώριο και διεθνή Τύπο περί αποδοτικότητας και επιτυχίας του ελληνικού προγράμματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα