Εφυγε το γελαστο κοριτσι της ερτ! ηταν καλυτερη απο τη ρουλα κορομηλα!

11:59 11/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει το Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Έφυγε πριν από λίγες μέρες για τη γειτονιά των Αγγέλων, το πιο γελαστο κορίτσι της ΕΡΤ, για να συναντήσει, τους παλιούς φίλους και συναδέλφους, Νίκο Παπαδόπουλο, αρχισυντάκτη...
Βύρωνα Μακρίδη, δημοσιογράφο-θεατρικό συγγραφέα, Δημήτρη Πριμικύριο αρχισυντάκτη Μέμο Φαράκο αρχισυντάκτη και πολλούς άλλους.

Χτυπημένη από την επάρατο, δεν άντεξε η καρδιά της. Έδωσε τη μάχη με αξιοπρέπεια και δύναμη αλλά δεν τα κατάφερε. Μιλάμε για την Έλενα Γεωργοπούλου, την καρδιά και την ψυχή των ειδήσεων
της ΕΡΤ που για περισσότερα από 30 χρόνια, υπηρέτησε στη διεύθυνση ειδήσεων. Όσοι τη γνώρισαν η συνεργάστηκαν μαζί της ως δακτυλογραφο, θα θυμούνται, με συγκίνηση το ξανθό αγγελικό της πρόσωπο, το χαμόγελο, το χιούμορ, τις χορευτικές της ικανότητες, την αθυροστομία της και τα πειράγματά της. Το γατήσιο βλέμμα τη λάμψη και την ακτινοβολία της.

Σε κάθε δύσκολη στιγμή για βοήθεια ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή να την προσφέρει και να μοιραστεί τον πόνο του άλλου. Τα πάρτι που οργάνωνε μέσα στις ειδήσεις άφησαν εποχή. Διευθυντές, δημοσιογράφοι, παρουσιαστές, τη λάτρευαν για το κέφι της και ήθελαν να συνεργάζονται μαζί της. Ποιους να πρωτοθυμηθώ που της υπαγόρευαν κείμενα. Λιάνα Κανέλλη, Αρη Μπουλούκο, Ευη Δεμίρη, Γιώργο Δουατζή Κώστα Τσιβιλίκα, Γιάννη Αμανατίδη, Φωτεινή Πιπιλή, Κώστα Σερέζη Έλλη Στάη, Γιώργο Τσαλακό (τώρα πρόεδρος του ΡΙΚ) Σεμίνα Διγενή, Τέρενς Κουίκ και δεκάδες άλλα ονόματα;

Εδώ δεν μπορώ να μην μνημονεύσω πρόσωπα των ειδήσεων, που έφυγαν από η ζωή, και αναφέρω στην αρχή, όταν είχαν τις ίδιες βάρδιες. Μαζί με την Έλενα δημιουργούσαν ένα εκρηκτικό μίγμα κεφιού μετά το πέρας των δελτίων ειδήσεων. Ειδικά ο Νίκος Παπαδόπουλος, τον οποίο είχε ονομάσει «γατούλι» και ο Βύρων Μακρίδης, με το πηγαίο χιούμορ του, χρησιμοποιούσε συχνά, σκληρά σόκιν , υπαγορεύοντας κείμενα όπως: «τι τραβάμε και εμείς οι χορεύτριες» η σχολιάζοντας με τον δικό του μοναδικό τρόπο γνωστούς ερωτικούς δεσμούς λέγοντας με νόημα: «οικογένεια Πηδι....». Η Έλενα όμως δεν ήταν μόνο, δακτυλογράφος. Είχε και ένα πηγαίο και υποκριτικό ταλέντο που δεν εκμεταλλεύτηκε, αφήνοντας ανοιχτό το δρόμο για τη Ρούλα Κορομηλά.

Ας με συγχωρέσει η Ρούλα, αλλά επειδή έχω προσωπική γνώση του θέματος και έχουν περάσει περισσότερα από 33 χρόνια να πούμε κάποιες αλήθειες. Η Ρούλα Κορομηλά προσελήφθη, όπως φαίνεται και στον πίνακα της επετηρίδας σελίδα 139 στις 29 Ιουνίου 1981 πριν τις εκλογές σε έναν διαγωνισμό «μαιμού», στα γραφεία της Μουρούζη για 6 δακτυλογράφους. Γενικός διευθυντής ΕΡΤ, ο Νίκος Δεληπέτρος, πρώην Γενικός Γραμματέας Τύπου και πληροφοριών.

Στο «διαγωνισμό» απέτυχε, και με παρέμβαση του τότε υφυπουργού Θανάση Τσαλδάρη διεγράφη μία επιτυχούσα και τη θέση της πήρε η Ρούλα. Γι' αυτό και στον πίνακα, τα 5 κορίτσια φαίνεται ότι προσελήφθήκαν στις 24-6 και η Ρούλα στις 29-6, δηλαδή με διαφορά 5 ημερών. Μετά την προσληψή της έμεινε για λίγο στα γραφεία της Μουρούζη και στη συνέχεια, ανέβηκε στις ειδήσεις του Ραδιοφώνου με διευθυντή τον κ. Λέκκα.

Λίγο αργότερα όμως λίγο έλειψε να την απολύσουν. Με τον ερχομό του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, και την άνοδο του Γιώργου Ρωμαίου στη γενική διεύθυνση της ΕΡΤ, και πρόεδρο του ΔΣ τον καθηγητή Κώστα Μπέη, έγιναν καταγγελίες για παράνομες προεκλογικές προσλήψεις. Μετά από έρευνα αποδείχτηκε ότι οι καταγγελίες ήταν βάσιμες. Εκεί βρέθηκε και η πλαστογραφία, που η Ρούλα πήρε τη θέση της επιτυχούσας. Με την παρέμβαση όμως της ΠΟΣΠΕΡΤ και το πρόβλημα που θα δημιουργούσε μια απόλυση, ακυρώθηκε.

Στις ειδήσεις του Ρραδιοφώνου, γνωρίστηκε με τη δημοσιογράφο-τηλεκριτικό Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου που έγιναν κολλητές. Συχνά κατέβαιναν στις ειδήσεις τηλεοράσεως και έτσι δημιουργήθηκε μια φιλική σχέση και με την Έλενα και αργότερα κολλητές. Η Ρούλα ήταν ερωτευμένη με την τηλεόραση κα περίμενε την ευκαιρία. Είχε στόχους , υπομονή επιμονή και κυρίως θέληση για επιτυχία, αν και χωρίς γνώσεις και σπουδές με ένα απλό λύκειο. Με τη ΝΔ επικεφαλής στην κυβέρνηση Tζανετάκη-Ζολώτα τον Οκτώβριο του 1989, και με νέο γενικό διευθυντή, στην ΕΡΤ ( τον φέραμε από το Ματι Αττικής που παραθέριζε για να τον διορίσουμε), η Ρούλα μετακόμισε στο γραφείο του στον 4ο όροφο.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε να κάνουμε πρωινό πρόγραμμα με πρόσωπα, εντός ΕΡΤ και εσωτερικό διαγωνισμό με δοκιμαστικά, για παρουσιάστριες της πρωινής εκπομπής. Μεταξύ των διαγωνισθέντων ήταν η Δάφνη Μπόκοτα, Νανά Δούκα-Παλαιτσάκη, Ολίνα Ξενοπούλου η Ρούλα Κορομηλά και πολλά άλλα κορίτσια. Η Έλενα, που ήταν ένα πραγματικό ταλέντο, παρά την προσωπική πίεση και προτροπή δεν ήθελε να πάρει μέρος, για προσωπικούς λόγους. Εγώ έλεγε χαρακτηριστικά δεν κάνω καλές.....!!! Γιατί να πάρω μέρος.

Έτσι μετά τα δοκιμαστικά ο γενικός επέλεξε Ρούλα Κορομηλά. Όσοι θυμούνται το ξεκίνημα της, άπειρη και συγκρατημένη, είχε δίπλα της τον ηθοποιό δήμο Μυλωνά. Αρχισυντάκτης της εκπομπής ήταν ο Δημήτρης Καλάκος, ενώ στην ομάδα συμμετείχε και ο μεγάλος Γιώργος Τραγκας. Εδώ υπάρχουν πολλές ιστορίες, αλλά ας αφήσουμε και κάτι για το μέλλον, και τη μεταγραφή της στον ΑΝΤ1.

Έλενα καλό σου ταξίδι, θα σε θυμόμαστε πάντα!

Στις φωτογραφίες. Ο υφυπουργός τύπου Θανάσης Τσαλδάρης σε μια εκδήλωση της ΕΡΤ, με το ΔΣ. Διακρίνεται ο πρόεδρος, η κ. Νίκη Γουλανδρή και αριστερά ο Σπήλιος Χαραμής σήμερα στον ΑΝΤ1. Στην φωτογραφία με τα κορίτσια. Όρθια ο ξανθός άγγελος η Έλενα που παρά τη μάχη που έδινε η ακτινοβολία της σε μαγνητίζει ακόμα.

Όταν έκλεισαν την ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου, ήταν από τους πρώτους που έτρεξε για συμπαράσταση. Δίπλα της οι κολλητές της φίλες. Αριστερά η Ιωάννα Βασιλείου και δεξιά Κατερίνα Πλίτσα και Αγγελική Πλάκα.
Keywords
Αναζητήσεις
ολυνα ξενοπουλου ηλικια, ολυνα ξενοπουλου πασοκ
Τυχαία Θέματα