Εφυγε απο το χωρις γεφυρα η οικογενεια του 14χρονου δραστη

11:16 15/6/2016 - Πηγή: Fimotro
Σοκαρισμένη παραμένει η ελληνική κοινωνία από τη δολοφονία του 14χρονου Τάσου από τον -επίσης 14χρονο- φίλο του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Χθες, ο ανήλικος δράστης απολογήθηκε στον...
ανακριτή, ο οποίος και αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Σημειώνεται ότι ο νόμος δεν προβλέπει προφυλάκιση σε περίπτωση ανηλίκων.
Οι γονείς του δράστη και άλλα συγγενικά του πρόσωπα βρίσκονταν χθες στο πλευρό του κατά τη διάρκεια της απολογίας του, παροτρύνοντάς τον μάλιστα να πει
όλη την αλήθεια.
Μετά την απόφαση του εισαγγελέα και του ανακριτή, οι γονείς του δράστη ζήτησαν από στενούς συγγενείς τους να μεταβούν στο σπίτι τους και να τους φέρουν τα απαραίτητα για τις πρώτες νύχτες μακριά από το σπίτι τους. Οι γονείς του 14χρονου στέκονται στο πλευρό του παιδιού τους και η οικογένεια ετοιμάζεται να μετακομίσει από το χωριό που έζησε όλα αυτά τα χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εγκατασταθούν σε χωριό όχι μακριά από τη Γέφυρα, κατά άλλες, όμως, επιθυμία τους είναι να εγκατασταθούν σε κάποια πόλη για να χαθούν στο ανώνυμο πλήθος και να μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους υπό τις νέες συνθήκες, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά το τραγικό συμβάν της περασμένης Κυριακής.
Ο συνήγορος του δράστη, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του και τη δικαστική απόφαση που ελήφθη, τόνισε, αναφερόμενος στο μέτρο της απαγόρευσης διαμονής του 14χρονου στη Γέφυρα, ότι «δεν υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός. Βεβαίως πρόθεση του κυρίου εισαγγελέα και της κυρίας ανακρίτριας που επέβαλαν τον συγκεκριμένο όρο ήταν προφανώς να μη βρεθεί το παιδί στον τόπο του συμβάντος και για τη δική του ασφάλεια αλλά και για να μην οξύνονται τα πνεύματα».
«Οι γονείς δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο χωριό και θα παραμείνουν δίπλα στον γιο τους. Είναι μια οικογενειακή τραγωδία, η οποία τους έχει συγκλονίσει, αφού με την οικογένεια του θύματος διατηρούσαν φιλικές σχέσεις», σημείωσε ακόμη ο δικηγόρος του 14χρονου.
Keywords
Τυχαία Θέματα